In de zaak rond Schild & Vrienden vraagt de verdediging van één van de verdachten aan het Hof van Cassatie dat de zaak onttrokken wordt aan het Gentse hof van beroep.
Volledig scherm
In de zaak rond Schild & Vrienden vraagt de verdediging van één van de verdachten aan het Hof van Cassatie dat de zaak onttrokken wordt aan het Gentse hof van beroep. © Gianni Barbieux

Hof van Cassatie verwerpt verzoek om zaak te onttrekken aan hof van beroep Gent

GentIn de zaak rond Schild & Vrienden, waarbij het parket de verwijzing vraagt voor oprichter Dries Van Langenhove en acht andere personen die lid waren van de groepering, wordt de zaak niet onttrokken aan het Gentse hof van beroep. Dat heeft het Hof van Cassatie dinsdag geoordeeld.

 1. Nieuwe pop-up in Nederkouter met plasticvrije shampoos, douchegels en scheerschuim: “Niet alleen ecologisch maar ook gezond voor je lichaam”
  Gent

  Nieuwe pop-up in Nederkou­ter met plastic­vrije shampoos, douchegels en scheer­schuim: “Niet alleen ecologisch maar ook gezond voor je lichaam”

  In de Nederkouter is pas een nieuwe pop-up geopend: Wondr. Een maand lang kan je hier shampoo voor je haar, lichaam en gezicht inslaan, allemaal in de vorm van een bar. Dat betekent minder plastic in de badkamer. Tegelijk zijn de producten van Wondr ook goed voor je lichaam doordat ze geen sulfaten, parabenen of siliconen bevatten.
 2. “Gij weet niet hoe vuil een wijf is”: Jeff Hoeyberghs riskeert voorwaardelijke celstraf van 6 maanden voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie
  Gent

  “Gij weet niet hoe vuil een wijf is”: Jeff Hoeyberghs riskeert voorwaarde­lij­ke celstraf van 6 maanden voor seksisme en aanzetten tot haat en discrimina­tie

  Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs (60) riskeert een voorwaardelijke celstraf van zes maanden voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie. Dat deed hij in 2019 tijdens een lezing in een auditorium aan de UGent voor het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) over vrouwen. Zowel de UGent als het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen stelden zich burgerlijke partij. Zijn advocaat Rieder vraagt met vertrouwen de vrijspraak.