GENT - Opstart van de Armste Week: Evelyne Huughe (Gents Solidariteitsfonds) en Frederik Sioen (Gents Kunstenoverleg) staan alvast klaar voor een golf van solidaire maaltijden.
Volledig scherm
GENT - Opstart van de Armste Week: Evelyne Huughe (Gents Solidariteitsfonds) en Frederik Sioen (Gents Kunstenoverleg) staan alvast klaar voor een golf van solidaire maaltijden. © Sofie Van Waeyenberghe

Hoe gul is de Gentenaar? De Armste Week hoopt nog meer geld op te halen dan vorig jaar, met een massale take-away

GENT‘La Grande Bouffe’, dat is het thema van De Armste Week, hét Gentse solidaire initiatief in de barre winterdagen. Tussen 13 en 17 december kan je een warme maaltijd bestellen, waarvan de opbrengst integraal naar het Gentse Solidariteitsfonds gaat. Dat voorziet het hele jaar door maaltijden voor Gentenaars die het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.

  1. Dokter Julie werkte door tot aan haar bevalling en dat kostte haar veel centen: “Regels worden nu aangepast voor iedereen”
    PREMIUM
    Gent

    Dokter Julie werkte door tot aan haar bevalling en dat kostte haar veel centen: “Regels worden nu aangepast voor iedereen”

    Julie De Vos, huisarts in Gentbrugge, heeft op de meest onaangename manier kennis gemaakt met de bureaucratie. Vanwege de werkdruk tijdens de pandemie werkte ze door tot aan haar geplande bevallingsdatum. Officieel moet je de week voor de uitgerekende datum verlof nemen, maar omdat Julie dat niet deed, verloor ze haar volledige moederschapsrustuitkering. Na een hele rel op Twitter wordt die regel nu aangepast.