Archiefbeeld: ook in 2018 tekende Kevin De Bruyne, samen met zijn zoon Mason Milian, present op de 'KDB CUP'.
Volledig scherm
Archiefbeeld: ook in 2018 tekende Kevin De Bruyne, samen met zijn zoon Mason Milian, present op de 'KDB CUP'. © Wannes Nimmegeers

Hij komt! Kevin De Bruyne zakt dit weekend af naar KVE Drongen, de plek waar het allemaal begon: “We plannen een foto- en signeersessie”

GentEen handtekening of selfie scoren met Kevin De Bruyne? Dat kan zaterdag op het veld van KVE Drongen. De voetballer van wereldformaat bezoekt dit weekend de club waar het voor hem allemaal begon. 

 1. Voormalige fitnesskoning veroordeeld tot ‘maar’ 10 maanden met uitstel door gebrekkig onderzoek
  Gent

  Voormalige fitnessko­ning veroor­deeld tot ‘maar’ 10 maanden met uitstel door gebrekkig onderzoek

  Dick Vande Vyvere (59), de man die de fitnessketens Passage en JustFit oprichtte en later doorverkocht, is veroordeeld tot tien maanden cel met uitstel. Hij werd beschuldigd van oplichting, witwassen, valsheid in geschrifte en bedrieglijk onvermogen, maar werd voor een groot deel vrijgesproken. Dat is het gevolg van een gebrekkig onderzoek, dat bovendien te lang aansleepte, oordeelde de Gentse correctionele rechtbank donderdag.
 1. Wel degelijk een verband tussen aanranding 14-jarig meisje en zelfdoding: zaak van zedenfeiten op Westerbegraafplaats mogelijk naar assisen
  Gent

  Wel degelijk een verband tussen aanranding 14-jarig meisje en zelfdoding: zaak van zedenfei­ten op Westerbe­graaf­plaats mogelijk naar assisen

  De zaak rond de zedenfeiten op de Westerbegraafplaats in Gent in mei 2021, waarbij het 14-jarige slachtoffer na de feiten uit het leven stapte, moet voor een hof van assisen behandeld worden omdat er een causaal verband is tussen de aanranding en de zelfdoding. Dat oordeelt de Gentse correctionele rechtbank, die zich onbevoegd verklaarde om uitspraak te doen over de twee meerderjarige beklaagden. De verdediging laat alvast weten dat ze in beroep gaat tegen het vonnis.
 2. Sculptuur Arne Quinze op de Kouter moet ‘zo snel mogelijk weg’. “Overal ter wereld op handen gedragen, maar niet in eigen stad”
  PREMIUM
  Gent

  Sculptuur Arne Quinze op de Kouter moet ‘zo snel mogelijk weg’. “Overal ter wereld op handen gedragen, maar niet in eigen stad”

  De sculptuur van Arne Quinze die sinds 22 april op de Kouter prijkt, moet weg. Dat heeft Filip Watteeuw (Groen) beslist, die bevoegd is voor de ‘inname openbare weg’. De sculptuur kwam er naar aanleiding van de Floraliën en was sowieso tijdelijk. “Maar Quinze wil ze gratis schenken aan zijn stad, het zou een enorme meerwaarde zijn mocht ze kunnen blijven staan”, vindt Bart Vandesompele van Community Gent.