In de Gentse haven is er maandagochtend hevige rookontwikkeling ontstaan op een vrachtschip.
Volledig scherm
In de Gentse haven is er maandagochtend hevige rookontwikkeling ontstaan op een vrachtschip. © Foto WN

Hevige rookontwikkeling op vrachtschip in Gentse haven: kortstondige hinder in omgeving

GentIn de Gentse haven is maandagochtend een hevige rookontwikkeling ontstaan op een vrachtschip. Dat gebeurde nadat teer in de pompkamer terecht was gekomen. Het schip had afgelopen weekend al eens eerder vuur gevat. Door het incident was er een tijdje kans op rookhinder in de omgeving van de haven.

 1. S.M.A.K. hangt vol topkunstwerken dankzij Hilda en Roger: “Bij mijn grootouders hing er kunst tot in het toilet”
  Gent

  S.M.A.K. hangt vol topkunst­wer­ken dankzij Hilda en Roger: “Bij mijn grootou­ders hing er kunst tot in het toilet”

  “Mijn grootouders waren hun tijd ver vooruit. Ze kochten werken die nu miljoenen waard zijn, in een periode dat niemand ze wou.” Bruno Matthys (46) groeide op tussen werken van toppers zoals Andy Warhol en Roy Lichtenstein die sinds kort in het S.M.A.K. hangen. Zijn oma Hilda en opa Roger waren verwoede verzamelaars, hun huis barstte van de kunst. Tot in het kleinste kamertje hingen er werken. Een speelparadijs voor Bruno en de andere kleinkinderen.
 2. Opa Clément (68) overlijdt op drempel van gerechtsgebouw waar hij zou getuigen op assisenproces: “Hij was zo fier op ons allemaal”
  PREMIUM
  Gent

  Opa Clément (68) overlijdt op drempel van gerechtsge­bouw waar hij zou getuigen op assisenpro­ces: “Hij was zo fier op ons allemaal”

  Het assisenproces tegen ex-militair Pierre Cornette is volop aan de gang. Maandagavond kwamen enkele getuigen aan het woord. Ook Clément Van Rentergem (68) werd uitgenodigd. De Gentse man had het slachtoffer Jeannine Welvaert onderdak gegeven toen ze was weggelopen van haar vriend. Maar vlak voor hij het gerechtsgebouw wilde binnengaan, kreeg Clément een hartstilstand. Zijn familie moest onverwacht afscheid nemen van hun knuffelbeer.