Frituur Jozef, het chaletje op de Vrijdagmarkt, werd deze ochtend getakeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Frituur Jozef, het chaletje op de Vrijdagmarkt, werd deze ochtend getakeld. © Jill Dhondt

Het verlies van een icoon: frietbarakken op Vrijdagmarkt en Fratersplein weggesleept. “Achterstallige betalingen opgelopen tot 100.000 euro”

GentFrituur Jozef op de Vrijdagmarkt en en Frituur De Frater op het Fratersplein zijn niet meer. De frietbarakken werden woensdagochtend weggesleept. De eigenaar van beide frituren kon het hoge standgeld niet meer betalen, en dus eiste de Stad dat de losstaande frituren werden weggehaald.

 1. "Zo proberen we de examens te redden": Secundair Kunstinstituut houdt bepaalde richtingen op school, de andere leerlingen blijven thuis
  PREMIUM
  GENT

  "Zo proberen we de examens te redden": Secundair Kunstinsti­tuut houdt bepaalde richtingen op school, de andere leerlingen blijven thuis

  Zeker 180 scholen in Vlaanderen zijn volledig overgeschakeld naar afstandsonderwijs, maar voor sommige richtingen is dat niet haalbaar. Op het Secundair Kunstintituut aan de Ottogracht gaan steeds dezelfde leerlingen voltijds naar school, de anderen blijven de hele tijd thuis. “Probeer maar eens een les hedendaagse dans via Zoom te geven, dat gaat niet hé.”
 2. Stad zoekt nieuwe ‘Blauwe Kiosk’, en stapt af van veel te hoge instelprijs: “Iedereen wil opnieuw een eet- en drankstand op de Bloemenmarkt”
  Gent

  Stad zoekt nieuwe ‘Blauwe Kiosk’, en stapt af van veel te hoge instel­prijs: “Iedereen wil opnieuw een eet- en drankstand op de Bloemen­markt”

  Dik een jaar nadat de iconische Blauwe Kiosk van de Kouter is weggehaald, gaat de stad op zoek naar een nieuwe ‘mobiele eetstand’. Dat er al die tijd niks meer stond, was een echt gat in de beleving van de Bloemenmarkt. De stad maakte in februari 2020 bekend dat de standplaatsprijs van de Blauwe Kiosk verdrievoudigd werd. Peter Maximus van de Blauwe Kiosk haakte af, de opvolger kwam nooit opdagen. De stad keert nu terug naar een instelprijs van 6.000 euro.