Frituur Jozef, het chaletje op de Vrijdagmarkt, werd deze ochtend getakeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Frituur Jozef, het chaletje op de Vrijdagmarkt, werd deze ochtend getakeld. © Jill Dhondt

Het verlies van een icoon: frietbarakken op Vrijdagmarkt en Fratersplein weggesleept. “Achterstallige betalingen opgelopen tot 100.000 euro”

GentFrituur Jozef op de Vrijdagmarkt en en Frituur De Frater op het Fratersplein zijn niet meer. De frietbarakken werden woensdagochtend weggesleept. De eigenaar van beide frituren kon het hoge standgeld niet meer betalen, en dus eiste de Stad dat de losstaande frituren werden weggehaald.

 1. Stad zoekt nieuwe ‘Blauwe Kiosk’, en stapt af van veel te hoge instelprijs: “Iedereen wil opnieuw een eet- en drankstand op de Bloemenmarkt”
  Gent

  Stad zoekt nieuwe ‘Blauwe Kiosk’, en stapt af van veel te hoge instel­prijs: “Iedereen wil opnieuw een eet- en drankstand op de Bloemen­markt”

  Dik een jaar nadat de iconische Blauwe Kiosk van de Kouter is weggehaald, gaat de stad op zoek naar een nieuwe ‘mobiele eetstand’. Dat er al die tijd niks meer stond, was een echt gat in de beleving van de Bloemenmarkt. De stad maakte in februari 2020 bekend dat de standplaatsprijs van de Blauwe Kiosk verdrievoudigd werd. Peter Maximus van de Blauwe Kiosk haakte af, de opvolger kwam nooit opdagen. De stad keert nu terug naar een instelprijs van 6.000 euro.
 2. Moeder en zoon openen pop-up met zelfgemaakte verzorgingsproducten: “Wij zijn als een stadsbrouwerij, de volledige productie gebeurt in Gent”
  Gent

  Moeder en zoon openen pop-up met zelfgemaak­te verzor­gings­pro­duc­ten: “Wij zijn als een stadsbrou­we­rij, de volledige productie gebeurt in Gent”

  Voor een gezond, duurzaam eindejaarsgeschenk (voor jezelf of een geliefde) moet je in de Koestraat zijn dit jaar. Hilde Nys (57) en haar zoon Thomas Kindermans (29) hebben er pas een pop-up geopend met gezonde, duurzame verzorgingsproducten – van dagcrème tot massage-olie. “Van scholieren tot 80-plussers, ze zijn allemaal fan.”