Gravensteen Gent is Winterwonderkasteel
Volledig scherm
Gravensteen Gent is Winterwonderkasteel © Erik De Troyer

Het Gravensteen is weer even ‘Winterwonderkasteel’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Carl Devos geeft eerste live les politicologie alleen aan nieuwe studenten: “Harde keuze, maar ik wil deze generatie niet verliezen”

    Carl Devos geeft eerste live les politicolo­gie alleen aan nieuwe studenten: “Harde keuze, maar ik wil deze generatie niet verliezen”

    UGent-professor politicologie Carl Devos stond vanmorgen in het grote auditorium van het UFO voor het eerst sinds lang weer live voor zijn studenten, al waren het er een stuk minder dan andere jaren. Van de 800 studenten die zijn vak volgen, mogen er maar 198 in het auditorium. Hij reageert ook op de gebeurtenissen in de Overpoort gisteren: “Ik keur het niet goed, maar ik heb er wel begrip voor.”
  2. UGent zet 20 medewerkers in voor eigen contactopsporingsdienst

    UGent zet 20 medewer­kers in voor eigen contactop­spo­rings­dienst

    De UGent start een eigen contactopsporingsdienst voor de meer dan veertigduizend studenten en negenduizend medewerkers. Twintig personeelsleden zullen in kaart brengen wie bij met corona besmette personen in de buurt is geweest. Zo wil rector Rik Van de Walle een verdere uitbraak afremmen. “Ik had een beetje gehoopt dat de overheid hiervoor zou instaan, maar het heeft de universiteiten gevraagd zelf het nodige te doen.”