Beeld ter illustratie. Voor de tweede keer in twee weken tijd moest de politie ingrijpen in de Blaarmeersen.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Voor de tweede keer in twee weken tijd moest de politie ingrijpen in de Blaarmeersen. © Wannes Nimmegeers

Herrieschoppers op de trein gezet na amok in Blaarmeersen

Voor de tweede week op rij is heeft een bende amokmakers het te bont gemaakt aan de Blaarmeersen in Gent. Donderdagmiddag werd een redder bespuwd en moest de politie een groep Brusselse jongeren op de trein zetten.

 1. Grote ongerustheid bij vakbonden over ‘besparingen van 78 miljoen euro’. “Er zijn afspraken tot einde deze legislatuur”
  Gent

  Grote ongerust­heid bij vakbonden over ‘besparin­gen van 78 miljoen euro’. “Er zijn afspraken tot einde deze legisla­tuur”

  De noodlijdende begroting van de stad zorgt voor hoogspanning bij de vakbonden. Dat er moet bespaard worden - en veel - is geen geheim meer. Het zou nu al gaan om 78 miljoen euro. En dat er zal gesneden worden bij het personeel, staat ook vast. “Maar er is een protocol tot eind 2024 waarin staat dat de maximale werkgelegenheid behouden zal blijven”, klinkt het strijdvaardig.
 2. Zeiler Anton (41) wordt “gegijzeld” in Saoedi-Arabië: “Ze eisen dingen van mij die ik wettelijk niet eens kan doen”
  PREMIUM
  Gent / Oostende

  Zeiler Anton (41) wordt “gegijzeld” in Saoedi-Ara­bië: “Ze eisen dingen van mij die ik wettelijk niet eens kan doen”

  Bij een zeiltocht van Thailand naar de Bahama’s is Gentenaar Anton Depesseroey (41) zwaar in de problemen geraakt. Stormweer op de Rode Zee beschadigde zijn zeilschip en de kustwacht sleepte hem naar een haven in Saoedi-Arabië. Daar zit hij nu vast, ‘gegijzeld’ zegt hij zelf. “De autoriteiten eisen dat ik te allen tijde op mijn schip blijf, tot het gerepareerd is, maar dat kan nog maanden duren.”