Volledig scherm
De herdenkingsfiets werd teruggevonden en staat sinds dinsdag terug op zijn plek. © JVK

Herdenkingsfiets aan Zuid gestolen: “Gelukkig is de fiets teruggevonden”

De witte ghost bike die aan de Zuid staat als herdenking aan de 21-jarige studente die daar het leven liet, werd eind juli gestolen en teruggevonden in Merelbeke. “Een of andere onverlaat heeft de ketting doorgetrokken en is verdwenen”, klinkt het bij de Gentse Fietsersbond.

De Lokerse Iris Aper stierf in 2013 op die plek nadat ze werd aangereden door een dronken bestuurder. Om Iris te herdenken hield de Gentse fietsersbond een mooi eerbetoon aan de bibliotheek. Op de plaats van het ongeval plaatsten ze de witte herdenkingsfiets. Die fiets werd al eens beschadigd in 2017. Tegen het einde van de Gentse Feesten, bleek de fiets ineens gestolen te zijn. De dief verwijderde het herdenkingspaneel van de fiets en de ketting werd doorgetrokken. Gelukkig werd de fiets snel opgemerkt in Merelbeke, langs de Schelde.  “Gelukkig is de fiets teruggevonden”, klinkt het bij de Fietserbond. “Sinds dinsdag staat hij weer op zijn vaste stek. Zonder ketting deze keer, om de verleiding om ermee te fietsen weg te halen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wagen belandt op dak op R4: 1 lichtgewonde

    Wagen belandt op dak op R4: 1 lichtgewon­de

    Op de R4 richting Zelzate is zondagavond rond 19.15 uur ter hoogte van Oostakker een ongeval gebeurd. Een bestuurder verloor de controle over het stuur en belandde tegen de middenberm. Door de klap vloog de wagen op zijn dak. De wagen was klaar voor de schroothoop. Bij het ongeval raakte de bestuurder lichtgewond, hij werd ter verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Er waren twee rijstroken afgesloten voor het verkeer, rond 20 uur was de rijbaan terug vrij.
  2. Twee nieuwe Gentse vrederechters in ‘De Rechtbank’

    Twee nieuwe Gentse vrederech­ters in ‘De Rechtbank’

    In het komend seizoen van ‘De Rechtbank’ op Vier zullen twee nieuwe Gentse vrederechters gevolgd worden: Dieter Vanoutrive en Koenraad De Greve gaven toestemming om in hun rechtszaal te filmen. Vanoutrive is plaatsvervangend vrederechter en wordt door de programmamaker beschreven als ‘een opvallende verschijning met zijn eeuwig strikje’. “Hij maakt er een erezaak van om zo vaak mogelijk tot een verzoening te komen”, klinkt het.