De Stad Gent wil de wegen tussen de verschillende delen van het Paul de Smet de Naeyerpark ontharden, maar daar zijn enkele omwonenden het niet mee eens.
Volledig scherm
PREMIUM
De Stad Gent wil de wegen tussen de verschillende delen van het Paul de Smet de Naeyerpark ontharden, maar daar zijn enkele omwonenden het niet mee eens. © Stad Gent

Heraanleg de Smet de Naeyerpark op lange baan na klacht buurtcomité: “Geef onze kasseien terug”

GentDe Stad Gent moet de heraanleg van het Paul de Smet de Naeyerpark in het Miljoenenkwartier uitstellen. Begin mei werden de definitieve plannen goedgekeurd en de werken zouden rond deze tijd moeten starten, maar het buurtcomité is een juridische procedure gestart. “Die ontharding is een druppel op een hete plaat”

 1. KI Gent behandelt dinsdag beroep tegen verwijzing en buitenvervolgingstelling in zaak rond Schild & Vrienden
  Gent

  KI Gent behandelt dinsdag beroep tegen verwijzing en buitenver­vol­ging­stel­ling in zaak rond Schild & Vrienden

  In de zaak rond Schild & Vrienden behandelt de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) dinsdagnamiddag het beroep tegen de doorverwijzing van een verdachte en tegen de buitenvervolgingstelling van oprichter Dries Van Langenhove voor negationisme. De raadkamer had Van Langenhove en zes andere medeverdachten in juli verwezen naar de correctionele rechtbank en vijf andere verdachten de opschorting gegeven, zodat ze niet voor de rechtbank moeten verschijnen.
 2. Dé lessen uit de Gentse Feesten 2022: PoléPolé blijkt ‘enfant terrible’, herbruikbare bekers niet ideaal...
  PREMIUM
  Gent

  Dé lessen uit de Gentse Feesten 2022: PoléPolé blijkt ‘enfant terrible’, herbruikba­re bekers niet ide­aal...

  De stadsdiensten, veiligheidsdiensten en een aantal pleinorganisatoren hebben een evaluatie gemaakt van de voorbije ‘wedergeboorte van de Gentse Feesten’. In grote lijnen blijkt dat een enorm succes te zijn geweest, maar toch zijn er enkele pijnpunten, die tegen volgend jaar worden aangepakt, wat je als feestenganger kan voelen. Wij lijsten ze hier even voor je op.