De hardnekkige dief werd veroordeeld tot een celstraf van 40 maanden
Volledig scherm
De hardnekkige dief werd veroordeeld tot een celstraf van 40 maanden © DVEG

Hardnekkige dief pleegt amper één dag na zijn vrijlating alweer nieuwe feiten en spuwt tijdens arrestatie naar politie

GentNa een gevangenisstraf wegens diefstal, wapenvertoon en verkoop van crystal meth kwam een Gentse man opnieuw vrij. Veel indruk maakte zijn verblijf in de cel echter niet, want amper één dag na zijn vrijlating sloeg hij alweer aan het stelen. “Kansen krijgt u niet meer, u grijpt ze toch niet”, klonk het bij de rechter, die hem een effectieve celstraf van 40 maanden oplegde.

 1. Blaarmeersen Hekkenvrij pleit opnieuw voor een open recreatiedomein en voor alternatieve maatregelen: “IJzeren constructie is onzinnig”
  PREMIUM
  Gent

  Blaarmeer­sen Hekkenvrij pleit opnieuw voor een open recreatie­do­mein en voor alternatie­ve maatrege­len: “IJzeren construc­tie is onzinnig”

  “Nu een dure ijzeren constructie plaatsen op de Blaarmeersen, zonder draagvlak of aantoonbaar bewijs dat zo’n investering ook iets oplevert, is onzinnig.” Dat is de ijskoude conclusie van het rapport van de actiegroep Blaarmeersen Hekkenvrij. Bovendien voeren ze aan dat de bevraging die de stad uitvoerde, niet eerlijk is. “Enkel mensen binnen de hekken werden bevraagd, wie er niet durfde of wilde komen kreeg dus geen stem.”
 1. Bewoners Mendonk krijgen drinkwater in flessen na problemen met roest in leidingwater: “Met vier kinderen en een paar aquariums meer dan welkom”
  Mendonk

  Bewoners Mendonk krijgen drinkwater in flessen na problemen met roest in leidingwa­ter: “Met vier kinderen en een paar aquariums meer dan welkom”

  Al maanden klagen de bewoners van Mendonk over vuil leidingwater. En dat is niet een beetje vuil, het is gewoon bruin. Farys voerde allerlei manoeuvres uit om het euvel te verhelpen, zonder succes. Dus wordt er nu drinkwater in plastic flessen verdeeld, tot de leidingen opnieuw zijn aangelegd. “De normen voor drinkwater zijn niet overschreden, maar we snappen ook wel dat mensen dit leidingwater niet willen gebruiken.”
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”