De bloemenmarkt op de Kouter.
Volledig scherm
De bloemenmarkt op de Kouter. © Jill Dhondt

Handelaars Bloemenmarkt willen meer bezoekers toelaten op de markt, maar: “De federale regels laten dat niet toe”

GentZondag is het Moederdag, en dan is het doorgaans nog drukker dan anders op de Bloemenmarkt op de Kouter. De handelaars hopen dan ook dat er iets meer volk zal toegelaten worden op de markt, want vandaag is dat aantal door de coronamaatregelen beperkt tot 300. “Nu moeten mensen soms een uur aanschuiven om op de markt te geraken.”

 1. Van schedels tot penissen, studenten Gilles (23) en Julie (20) verkopen kaarsen in unieke vormen: “Beginnen experimenteren tijdens de blok”
  Gent

  Van schedels tot penissen, studenten Gilles (23) en Julie (20) verkopen kaarsen in unieke vormen: “Beginnen experimen­te­ren tijdens de blok”

  Van cakes tot opgestoken middelvingers, de kaarsen van The Candle Bar zijn allesbehalve alledaags te noemen. Razend populair, dat zijn ze wel. De Gentse studenten Gilles Eykelberg (23) en Julie Tchekouteff (20) begonnen in januari te experimenteren op hun kot, maar moesten al snel een atelier zoeken om de vele bestellingen bij te houden.
 2. In het hoger onderwijs blijft het nieuwe normaal een beetje digitaal: “Per vak zoeken naar de beste lesvorm”
  PREMIUM
  GENT

  In het hoger onderwijs blijft het nieuwe normaal een beetje digitaal: “Per vak zoeken naar de beste lesvorm”

  Vanaf 1 september opnieuw volle klaslokalen, aula’s en refters? Zo’n vaart zal het niet lopen. Op de Gentse Arteveldehogeschool wordt vanaf komend academiejaar de kaart van ‘blended learning’ getrokken. Deels digitaal en dus niet de hele tijd op de schoolbanken. Ook bij de andere hogescholen klinkt een vergelijkbaar verhaal. Is het klassieke hoorcollege dan voorgoed verdwenen?