Op 21 augustus wordt de tuin van het Sint-Paulusinstituut volledig omgevormd tot een festivalterrein.
Volledig scherm
Op 21 augustus wordt de tuin van het Sint-Paulusinstituut volledig omgevormd tot een festivalterrein. © rv

Guest Festival zorgt voor feestje zonder maskers en social distancing in tuin van Sint-Paulusinstituut

GentOver een week, op zaterdag 21 augustus, wordt de tuin van het Sint-Paulusinstituut in Zwijnaarde omgevormd tot een festivalterrein. Op het Guest Festival zullen bezoekers kunnen dansen zonder maskers en social distancing op de beats van verscheidene nationale en internationale dj’s.

 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. Mees (10) stierf bij explosie in tuin van ouders, nu eert voetbalclub hem met toernooi en 1.000 kraanvogels: “Winnen of verliezen maakt voor één keer niets uit”
  PREMIUM

  Mees (10) stierf bij explosie in tuin van ouders, nu eert voetbal­club hem met toernooi en 1.000 kraanvo­gels: “Winnen of verliezen maakt voor één keer niets uit”

  Vijf jaar nadat een gruwelijke speling van het lot Mees De Beule, toen net 10 jaar oud, het leven kostte, keerden zijn ouders terug naar SKV Oostakker, de club waar hun overleden zoon zo graag voetbalde. Half Oostakker was op de been om het guitige kereltje te herdenken, met 1.000 kraanvogels en een voetbaltornooi. De jongen, die het leven liet toen hij na een ontploffing in de tuin van zijn ouders onder een muur terechtkwam, is duidelijk nog niet vergeten.
  Gent