De bombastische, gele blokken worden vervangen door kleinere modellen.
Volledig scherm
De bombastische, gele blokken worden vervangen door kleinere modellen. © Jill Dhondt

Grote gele blokken aan parkeertoren in Ledeberg weggehaald na kritiek: subtielere modellen op komst

GentDe Hundelgemsteenweg kleurt al een paar weken knalgeel. Om de verkeersveiligheid te bevorderen aan de nieuwe parkeertoren werden tientallen Jersey-blokken geplaatst in de straat, wat meteen op protest stootte. Daarom vervangt de Stad de kanjers door subtielere modellen.

 1. Charlene opent eerste veganistische bakkerij in Gent, en de koeken zien er heel apart uit: “We hebben ze heruitgevonden”
  PREMIUM
  Gent

  Charlene opent eerste veganisti­sche bakkerij in Gent, en de koeken zien er heel apart uit: “We hebben ze heruitge­von­den”

  Hier en daar kon je al koffiekoeken zonder eieren en boter krijgen in Gent, maar een bakkerij waar het volledige aanbod plantaardig is, dat was er nog niet. Al is dat niet het enige wat de nieuwe bakkerij/koffiebar van Charlene De Buysere (33) zo bijzonder maakt. Samen met patissier Norman Willain (28) ontwikkelde ze koeken die er anders uitzien dan normaal.
 2. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.