Archiefbeeld: stakingspiketten zullen we door corona morgen niet zien, maar de stakingsbereidheid is volgens de vakbonden groot.
Volledig scherm
Archiefbeeld: stakingspiketten zullen we door corona morgen niet zien, maar de stakingsbereidheid is volgens de vakbonden groot. © Wannes Nimmegeers

Grote bedrijven in Gentse haven leggen morgen werk neer: “Bij Volvo Trucks ligt de band volledig stil”

GentDe grote vakbonden van het land, het ABVV, ACV en ACLVB, plannen morgen een nationale actiedag en die zal ook in het Gentse havengebied opgevolgd worden. Bij Volvo Cars plannen de bonden infosessies, staalbedrijf ArcelorMittal draait op minimumbezetting en bij Volvo Trucks wordt helemaal niet gewerkt.

 1. 18 maanden cel met uitstel en verbod om alleen op café te gaan voor werknemer van UGent die meer dan 100.000 euro stal
  Gent

  18 maanden cel met uitstel en verbod om alleen op café te gaan voor werknemer van UGent die meer dan 100.000 euro stal

  Een 66-jarige ex-werknemer van de UGent is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden met uitstel omdat hij tussen 2009 en 2019 wel 106.000 euro heeft gestolen. Toen de feiten aan het licht kwamen, werd hij op staande voet ontslagen. Naast de gevangenisstraf en een boete van 4.000 euro besliste de rechtbank dat de man ook niet meer zonder gezelschap op café mag gaan.
 1. Geen Gentse Feesten, wel ‘knaldrangfonds’ van 1 miljoen euro voor volledige zomerprogrammatie: “We maken het zo bruisend mogelijk”
  Gent

  Geen Gentse Feesten, wel ‘knaldrang­fonds’ van 1 miljoen euro voor volledige zomerpro­gram­ma­tie: “We maken het zo bruisend mogelijk”

  Geen Gentse Feesten, maar wel zoveel mogelijk gecontroleerd feesten. Dat is wat de stad Gent wil doen, de komende zomer. Daarom is er alvast 1 miljoen euro gestoken in een ‘knaldrangfonds’, om iedereen die wil de mogelijkheid te geven om kleinere evenementen in openlucht te organiseren volgens de coronamaatregelen. Ook komt er weer camerabewaking in de binnenstad, van 1 mei tot eind oktober.
 2. Pallas of Volxus, maar Gentse fuiforganisator Olivier Tjon (53) heeft nog een derde optie: “Waarom kunnen we er niet voor kiezen om de naam ‘Vooruit’ te behouden?”
  PREMIUM
  Gent

  Pallas of Volxus, maar Gentse fuiforgani­sa­tor Olivier Tjon (53) heeft nog een derde optie: “Waarom kunnen we er niet voor kiezen om de naam ‘Vooruit’ te behouden?”

  Pallas of Volxus? Eén van die twee namen zal binnenkort op de gevel van kunstencentrum Vooruit prijken. Nog tot woensdag 10 uur kan iedereen online zijn stem uitbrengen, maar dat zal Olivier Tjon (53) niet doen. “Bijna een kwarteeuw organiseerde ik fuiven in de Vooruit. De naam roept te veel mooie herinneringen op.”
 1. Zeeuwse scholieren blij met buitenles: 'Leuker dan binnen'
  Play

  Zeeuwse scholieren blij met buitenles: 'Leuker dan binnen'

 2. Woningbrand in Kapelle kost bewoner het leven
  Play

  Woning­brand in Kapelle kost bewoner het leven