De grot van Oostakker-Lourdes.
Volledig scherm
De grot van Oostakker-Lourdes. © Kerknet

Grot Oostakker-Lourdes krijgt stuk minder bezoekers over de vloer

De basiliek en de grot van Oostakker-Lourdes surfen niet mee op het recente succes van kleinere bedevaartsoorden. Integendeel: nu groepsreizen met de bus voorlopig af te raden zijn, ligt het aantal bezoekers aan de meeste bekende Oost-Vlaamse bezinningsplek beduidend lager.

 1. Carla is 82 en zet zich nog steeds in voor daklozen: “Ik ben niet bang om ’s avonds op straat te lopen, ik reken erop dat mijn grijze haren me beschermen”
  PREMIUM

  Carla is 82 en zet zich nog steeds in voor daklozen: “Ik ben niet bang om ’s avonds op straat te lopen, ik reken erop dat mijn grijze haren me beschermen”

  Carla Ronkes is de oudste vrijwilliger van de Werkgroep Vluchtelingen in Gent. Ze zegt al sinds haar zeventigste dat ze ermee zal stoppen, maar twaalf jaar later helpt ze daklozen, vluchtelingen en mensen zonder papieren nog steeds uit de nood. Ze kan hen moeilijk loslaten omdat ze zelf weet hoe het is om op de vlucht te zijn. “Velen denken dat mensen zonder papieren niet deugen, maar er zitten parels van mensen tussen.”
 2. Restaurant Commotie geopend aan de Rozebroeken: smaakbommetjes in een groene, minimale setting

  Restaurant Commotie geopend aan de Rozebroe­ken: smaakbomme­tjes in een groene, minimale setting

  ‘Commotie’ klinkt je misschien bekend in de oren. Het was tot voor kort de naam van het knusse pop-up restaurant op de Hubert Frere-Orbanlaan. Een zodanig succes dat sommelier Lara De Vlieger (28) en chef Thomas Gellynck (25) besloten een vaste locatie te zoeken. Zopas hebben ze hun vaste restaurant geopend tegenover de Rozenbroeken. Op je bord vind je smaakbommen, geserveerd in een groene oase.
 1. Krista van docureeks Gentbrugge schreef tweede boek nadat ze beide onderbenen verloor door vleesetende bacterie

  Krista van docureeks Gentbrugge schreef tweede boek nadat ze beide onderbenen verloor door vleeseten­de bacterie

  In de docureeks ‘Gentbrugge’ leerde Joris Hessels heel wat bijzondere figuren kennen uit Gentbrugge, toen hij daar net kwam wonen. Een van hen was Krista Bracke, een 51-jarige vrouw die tien jaar geleden beide onderbenen en een deel van haar rechterhand verloor door een vleesetende bacterie. Een aantal jaar geleden schreef Krista al een boek over hoe ze daarmee leerde leven en nu verschijnt haar tweede boek ‘Van mens tot mens’.