Tegen 2024 moet er nieuwe flatgebouw staan op de plaats waar nu de Saturnus-toren in Nieuw Gent staat.
Volledig scherm
Tegen 2024 moet er nieuwe flatgebouw staan op de plaats waar nu de Saturnus-toren in Nieuw Gent staat. © Cedric Matthys

Grootste sociale woningmaatschappij van Gent schakelt versnelling hoger: bekende woontorens onder sloophamer

GentWoninGent is gestart met de sloop van appartementsgebouwen in Nieuw Gent en aan de Watersportbaan. De grootste sociale woningmaatschappij van Gent wil zo een versnelling hoger schakelen. Dat is ook nodig. Meer dan veertig procent van haar 9.000 woningen is momenteel verouderd en uitgeleefd.

 1. Hier kan je met de boot op restaurant: “Mijn aanlegsteiger is net op tijd klaar voor de grote heropening op 8 mei”
  PREMIUM
  Gent

  Hier kan je met de boot op restaurant: “Mijn aanlegstei­ger is net op tijd klaar voor de grote heropening op 8 mei”

  Vanaf 8 mei gaat de horeca in Gent opnieuw open en dat laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. Samen met u kijken we een week lang uit naar die eerste versgetapte pint. Vandaag houden we halt bij restaurant Nenuphar. Daar vernieuwde uitbater Hugues De Breyne (52) zijn aanlegsteiger. “De onervaren schippers zien aanmeren", lacht hij. “Dat heb ik gemist.”
 2. Brandweerman Ousmane Diop (40) kon ondanks maandlange quarantaine toch examen van sergeant afleggen: “Eén voor één raakte mijn gezin besmet, behalve ik”
  Gent

  Brandweer­man Ousmane Diop (40) kon ondanks maandlange quarantai­ne toch examen van sergeant afleggen: “Eén voor één raakte mijn gezin besmet, behalve ik”

  Corona zorgt al meer dan een jaar voor heel wat miserie. Maar het haalt soms ook het mooiste in de mensen naar boven. Dat ondervond ook vrijwillige brandweerman Ousmane Diop (40), die begin dit jaar een maand lang in quarantaine moest op het moment dat hij zijn examen tot sergeant ging afleggen. Bijna vielen die plannen in het water. “Gelukkig kwamen ze bij de brandweeropleiding met een oplossing”, vertelt Ousmane gelukkig.
 1. Vlissingen pakt uit met online bevrijdingsfestival
  Play

  Vlissingen pakt uit met online bevrij­dings­fes­ti­val

 2. Duizend rozen voor verongelukte Elkin (22) uit Hulst
  Play

  Duizend rozen voor verongeluk­te Elkin (22) uit Hulst