Sfeerbeeld: donderdag was het koppen lopen op Gent Smaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Sfeerbeeld: donderdag was het koppen lopen op Gent Smaakt. © Jill Dhondt

Grootste foodfestival van Vlaanderen strijkt neer in Gent: dit vonden wij van ‘Gent Smaakt’

GentMet 65 kraampjes verspreid over de Korenmarkt en het Emile Braunplein moet Gent Smaakt tonen welk culinair talent de Arteveldestad in petto heeft. Alle standhouders komen uit Gent of de randgemeenten. De perfecte gelegenheid om ons eens goed te laten gaan. Wij pikten zes gerechten uit het gigantische aanbod en geven onze ongezouten mening.

  1. Jambersboer Marc Martain verdedigt zich met verve in het Gentse hof van beroep: “Aan mijn vorige advocaat moest ik 1.000 euro betalen. Voor dat geld doe ik het liever zelf”
    PREMIUM
    Ieper/Gent

    Jambers­boer Marc Martain verdedigt zich met verve in het Gentse hof van beroep: “Aan mijn vorige advocaat moest ik 1.000 euro betalen. Voor dat geld doe ik het liever zelf”

    Boer Marc Martain, in een ver verleden bekend van een spraakmakende reportage van Jambers, moest vandaag in het Gentse hof van beroep verschijnen. Zijn vader Joël is tegenwoordig slecht ter been en moest verstek geven. Beide boeren uit Zillebeke zijn in januari veroordeeld voor milieuvervuiling op hun oude boerderij in de Westhoek. De rechter gaf hen toen zes maanden cel met uitstel, maar daar gaan de boeren niet mee akkoord. De rechter van het hof van beroep leek vergevingsgezinder en stelde een ultimatum.