Chapeluur, op de plek waar vroeger Würst zat, opent begin februari.
Volledig scherm
Chapeluur, op de plek waar vroeger Würst zat, opent begin februari. © Jill Dhondt

Groentenmarkt krijgt krokettenbar: “25 soorten op de kaart, allemaal handgedraaid”

GentDe Groentenmarkt is in blijde verwachting van een nieuwe krokettenbar. Die kreeg de toepasselijke naam ‘Chapeluur’ en zal vanaf 6 februari opengaan. Je zal er 25 soorten kroketten kunnen proeven, van een klassieke garnaalkroket tot een pitakroket, allemaal met de hand gedraaid.

 1. Deze Gentse scholen kunnen niet wachten om eropuit te trekken: “Uitstappen geven iedereen zuurstof, leerlingen én leerkrachten”
  Gent

  Deze Gentse scholen kunnen niet wachten om eropuit te trekken: “Uitstappen geven iedereen zuurstof, leerlingen én leerkrach­ten”

  Vanaf 15 maart mogen scholen weer uitstappen organiseren, dat heeft minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) beslist. Zijn de Gentse scholen al volop aan het plannen of is het allemaal te veel gedoe? Twee scholen kunnen alvast niet wachten om hun leerlingen weer mee naar buiten te nemen. “Want nu is de school gereduceerd tot school in de strikte zin.”
 2. LEKKER LOKAAL. Bij Hey Joo eet je even lekker uit een bakje
  PREMIUM
  Gent

  LEKKER LOKAAL. Bij Hey Joo eet je even lekker uit een bakje

  Wat missen we het om op restaurant te gaan! Zeker nu het vriesweer (voorlopig?) voorbij is en het terrasjesweer zijn intrede heeft gemaakt. Gelukkig kunnen we met zo’n weer eten afhalen en lekker buiten opeten, in een park of een ander mooi plekje in Gent. Hey Joo, een nieuw Koreaans restaurant in Oudburg, leent zich daar perfect voor. Hun gerechten smaken even lekker uit een bakje, wij deden de test. Lees hier meer restaurantrecensies.
 1. Thuiskoks: Kim maakt maakt koe lo kai
  Play

  Thuiskoks: Kim maakt maakt koe lo kai

 2. In dit hotel kunnen de studenten eindelijk weer koken
  Play

  In dit hotel kunnen de studenten eindelijk weer koken