Laura Van den Bossche en Roberto Medico maakten Green Guide Ghent.
Volledig scherm
Laura Van den Bossche en Roberto Medico maakten Green Guide Ghent. © RV

Green Guide wijst u de weg naar alle ecoplekjes in Gent, naar Berlijns voorbeeld

Twee twintigers uit Gent hebben een online ‘groene gids’ voor de stad gemaakt. Je vindt er een hoop ecologische plekjes in de Arteveldestad, van winkels tot parken. Handig voor wie duurzaam wil consumeren. “We zagen dit in Berlijn, en vonden het een geweldig idee, vandaar”, zegt Laura Van den Bossche.

0 reacties

 1. Alexander De Croo houdt studenten anderhalf uur in de ban. “Grens van aantal vluchtelingen dat wij kunnen opvangen is stilaan bereikt”
  PREMIUM
  Gent

  Alexander De Croo houdt studenten anderhalf uur in de ban. “Grens van aantal vluchtelin­gen dat wij kunnen opvangen is stilaan be­reikt”

  Het openingscollege van de Gentse opleiding politicologie is traditioneel iets om naar uit te kijken. Dit jaar kwam premier Alexander De Croo dat geven, en die was niet alleen bijzonder vlot, hij schuwde ook geen enkele vraag. “België een land waar niks mogelijk is? Democratie is altijd een moeilijk proces, het is normaal dat het clasht.”
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”