Gratis taart voor de verjaardag van het Restorestje.
Volledig scherm
Gratis taart voor de verjaardag van het Restorestje. © Stad Gent

Gratis taart op de Korenmarkt voor verjaardag Restorestje

Het Gentse Restorestje viert zijn vijfde verjaardag, en dat moet gevierd worden. Op zaterdag 22 februari trakteert de stad Gent daarom met taart op de Korenmarkt. Iedereen is welkom vanaf 14 uur om gratis te komen smullen.

Voor wie het concept nog niet kent: het Gentse Restorestje is een doosje waarin je overschotjes kan meenemen na een restaurantbezoek. Wie genoeg gegeten heeft, maar toch nog wat restjes heeft liggen, kan een meeneemdoosje vragen of zelf een bakje meenemen. Op deze manier kunnen de restjes meegenomen worden naar huis, en later opgegeten. Het Restorestje heeft twee voordelen: je kan nagenieten van de kookkunsten van de chef en er belandt minder voedsel in de vuilnisbak. Bij de lancering van het overschotdoosje werd ‘Restorestje’ verkozen tot woord van het jaar. Vijf jaar later doen al meer dan 170 Gentse restaurants mee met het inititiatief. De deelnemende restaurants herken je aan de sticker ‘Vraag hier je Restorestje’.

  1. Gentse fotograaf maakt ‘quarantaineportretten’: “Als mensen naar die portretten kijken, merken ze: we zitten allemaal in hetzelfde schuitje”

    Gentse fotograaf maakt ‘quarantai­ne­por­tret­ten’: “Als mensen naar die portretten kijken, merken ze: we zitten allemaal in hetzelfde schuitje”

    Stilzitten staat niet in het woordenboek van Jef Boes (37). De persfotograaf en regisseur moet dan wel thuisblijven, zoals iedereen, maar zijn camera heeft hij niet opgeborgen. Tijdens het Skypen met vrienden begon hij portretten te maken, ook al waren ze in een ander huis. De reeks die eruit vloeide, doopte hij de ‘quarantaineportretten’. “Het gaat erom goede richtlijnen door te geven aan mijn modellen.”
  2. 
Voka vraagt Oost-Vlaamse gemeentebesturen om in tweede kwartaal geen bedrijfsbelastingen te innen: “9 bedrijven op 10 bloeden maar overlevingsdrang is groot”

    Voka vraagt Oost-Vlaam­se gemeentebe­stu­ren om in tweede kwartaal geen bedrijfsbe­las­tin­gen te innen: “9 bedrijven op 10 bloeden maar overle­vings­drang is groot”

    De jongste corona-bevraging van Voka bij Vlaamse bedrijven wijst op steeds verdergaande negatieve effect op onze economie . 80% van de ondernemingen zal in april beroep doen op technische werkloosheid, 90% ziet de omzet kelderen. Tegelijk gaan ondernemers op zoek naar oplossingen en vinden die ook: 1 op 5 van de stilgevallen Oost-Vlaamse bedrijven plant een heropstart in de komende weken.