Volledig scherm
Gratis koffie voor fietser op de Visserij met schepen Watteeuw. © Gianni Barbieux

Gratis koffie voor dappere fietsers

Wie vanmorgen de fiets op durfde en langs het Visserijpark passeerde, kreeg daar een gratis kop koffie gepresenteerd. Heel veel durf was er nochtans niet nodig, er lag geen sneeuw vanmorgen.

Het initiatief kwam van de organisatie Gent Fietst! Zij wilden de fietsers bedanken die ondanks de sneeuw toch hun auto op stal lieten. Want fietsen in de sneeuw is best wel mogelijk, zolang er geen massa ligt. Dus werd er vanmorgen van 7.30 tot 9.30 gratis warme drank uitgedeeld in het Visserijpark, langs een drukke fietsas. Er was koffie, thee en warme chocomelk, en er was zelfs schepen Filip Watteeuw om die drank uit te delen.

Het weer zat evenwel een beetje tegen. Er was deze ochtend geen vlok sneeuw te zien in Gent. Intussen is het wél beginnen sneeuwen, zo rond 9.30. Intussen ligt er een wit laagje, en wordt het al iets riskanter om de baan op te gaan. Voorzichtig zijn is de boodschap!

Volledig scherm
Eerste sneeuwvlokken in Gent in de Visserij. © Gianni Barbieux
Volledig scherm
Eerste sneeuwvlokken in Gent in de Visserij. © Gianni Barbieux
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dries Van Langenhove zakt af naar de Gentse Overpoort nadat debat op UGent niet mag doorgaan

    Dries Van Langenhove zakt af naar de Gentse Overpoort nadat debat op UGent niet mag doorgaan

    Dries Van Langenhove is maandagavond afgezakt naar de Overpoortstraat in Gent op uitnodiging van de conservatieve studentenvereniging KVHV. De club hekelt dat een debat of lezing met Van Langenhove niet kon plaatsvinden in de auditoria van de UGent. Rector Rik Van de Walle achtte het risico op ernstige verstoring van de orde daarvoor te hoog. “Wij willen aan de Gentse student een platform bieden zodat ze op informele wijzen met Dries het gesprek kunnen aangaan, aangezien andere fora ons die kans niet bieden”, klinkt het bij KVHV.