Volledig scherm
Gratis koffie voor fietser op de Visserij met schepen Watteeuw. © Gianni Barbieux

Gratis koffie voor dappere fietsers

Wie vanmorgen de fiets op durfde en langs het Visserijpark passeerde, kreeg daar een gratis kop koffie gepresenteerd. Heel veel durf was er nochtans niet nodig, er lag geen sneeuw vanmorgen.

Het initiatief kwam van de organisatie Gent Fietst! Zij wilden de fietsers bedanken die ondanks de sneeuw toch hun auto op stal lieten. Want fietsen in de sneeuw is best wel mogelijk, zolang er geen massa ligt. Dus werd er vanmorgen van 7.30 tot 9.30 gratis warme drank uitgedeeld in het Visserijpark, langs een drukke fietsas. Er was koffie, thee en warme chocomelk, en er was zelfs schepen Filip Watteeuw om die drank uit te delen.

Het weer zat evenwel een beetje tegen. Er was deze ochtend geen vlok sneeuw te zien in Gent. Intussen is het wél beginnen sneeuwen, zo rond 9.30. Intussen ligt er een wit laagje, en wordt het al iets riskanter om de baan op te gaan. Voorzichtig zijn is de boodschap!

Volledig scherm
Eerste sneeuwvlokken in Gent in de Visserij. © Gianni Barbieux
Volledig scherm
Eerste sneeuwvlokken in Gent in de Visserij. © Gianni Barbieux
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vadis Odjidja scoort pareltje tegen Genk: “Ik besloot die bal gewoon binnen te trappen, mooi gelukt”
    PREMIUM

    Vadis Odjidja scoort pareltje tegen Genk: “Ik besloot die bal gewoon binnen te trappen, mooi gelukt”

    AA Gent zorgde zaterdagavond voor een echte demonstratie tegen KRC Genk. Het speelde de Limburgers in de tweede helft zoek met flitsend aanvallend voetbal. Het mooiste doelpunt kwam er na een solo van Vadis Odjidja. Hij draaide Sébastien Dewaest helemaal dol en deponeerde het leer met de buitenkant in het hoekje. Na de wedstrijd stond de Gentse aanvoerder duidelijk nog na te genieten.