Uitbaatster Frauke deelt gratis frietjes uit
Volledig scherm
Uitbaatster Frauke deelt gratis frietjes uit © DVEG

Gratis frietjes! Frituur Louiss op Sint-Kwintensberg bestaat twee jaar en dat wil uitbaatster Frauke (23) vieren

GentFrituur Louiss bestaat twee jaar en dat wil uitbaatster Frauke D’Hoossche (23) vieren. Vanaf 17.30 uur deelt ze gratis frietjes uit aan al haar klanten. Een mooie beloning voor iedereen die de klim langs de Sint-Kwintensberg durft te trotseren. 

 1. Geen politie op de Blaarmeersen-bussen, wel extra veiligheidsmaatregelen na incidenten voorbije weken
  Gent

  Geen politie op de Blaarmeer­sen-bus­sen, wel extra veilig­heids­maat­re­ge­len na incidenten voorbije weken

  Na een overleg tussen de burgemeester, vertegenwoordigers van De Lijn, NMBS, Securail, de Spoorwegpolitie in Gent, de Gentse politie en de stadsdiensten is beslist dat er streng zal worden opgetreden tegen amokmakers op en op weg naar de Blaarmeersen. Identiteitscontroles, plaatsverbod en politiebegeleiding worden verdergezet, maar politiebegeleiding òp de bussen komt er niet.
 2. Op gesprek bij Geert Merchiers, de Oost-Vlaamse procureur des Konings: “Je moet als magistraat niet in een ivoren toren wonen, maar met beide voeten in het leven te staan”
  PREMIUM
  Gent

  Op gesprek bij Geert Merchiers, de Oost-Vlaam­se procureur des Konings: “Je moet als magistraat niet in een ivoren toren wonen, maar met beide voeten in het leven te staan”

  Top magistraat Geert Merchiers (57) is al een lange tijd gepokt en gemazeld binnen het parket van Oost-Vlaanderen waar hij al verschillende functies uitoefende. Als provinciaal procureur zet hij in Oost-Vlaanderen de lijnen uit over hoe criminelen in de provincie worden vervolgd. Wij hadden een gesprek met deze magistraat over zijn job, zijn blik op justitie en de uitdagingen van de toekomst.