Het GMF wil meer bomen zoals deze op het Prudens Van Duyseplein in de stad
Volledig scherm
Het GMF wil meer bomen zoals deze op het Prudens Van Duyseplein in de stad © RV

GMF zoekt locaties om grote bomen te planten “om minstens een eeuw te blijven staan”

GentBomen in de stad sneuvelen veel te snel, bij gebrek aan zuurstof, water, ruimte of gewoon omdat ze gekapt worden. Het GMF is daarom opnieuw op zoek naar plaatsen om toekomstbomen te planten.

 1. Zeven jaar cel voor leider van bende die op grote schaal cocaïne dealde: “Maakte minstens 636.000 euro winst”
  PREMIUM
  Gent/Lokeren

  Zeven jaar cel voor leider van bende die op grote schaal cocaïne dealde: “Maakte minstens 636.000 euro winst”

  Een 25-jarige man die aan het roer stond van een grote bende die cocaïne dealde in Lokeren, Sint-Niklaas en Gent is veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar. Hij liep tegen de lamp tijdens een routinecontrole van de Gentse politie. Na onderzoek konden elf bendeleden geïdentificeerd worden. Sommigen waren taxichauffeur, anderen waren verantwoordelijk voor het aankopen van luxegoederen. De bendeleider kreeg ook nog een boete van 32.000 euro opgelegd en moet zijn winst, geschat op 636.000 euro, terugbetalen.
 2. Panikerende wegpiraat scheurt met 160 per uur door Gent: “Mocht ik met die snelheid gecrasht zijn, dan stond ik hier waarschijnlijk niet meer voor u”
  Gent

  Panikeren­de wegpiraat scheurt met 160 per uur door Gent: “Mocht ik met die snelheid gecrasht zijn, dan stond ik hier waarschijn­lijk niet meer voor u”

  Omdat hij zowat alle voorwaarden van zijn voorlopig rijbewijs had geschonden, trachtte een jonge bestuurder aan een politiecontrole in de Doornzelestraat te ontkomen. Hij haalde daarbij snelheden tot 160 km per uur. Later bleek dat er ook cannabis in zijn bloed zat. “Zolang u niet van de drugs af bent, laat ik u niet toe in het verkeer.”