De actievoerders verzamelden aan de ingang van ‘t Kuipke.
Volledig scherm
De actievoerders verzamelden aan de ingang van ‘t Kuipke. © Erik De Troyer

GMF wil herbruikbare bekers op Zesdaagse: “Dit bekertapijt is een gemiste kans”

het Gentse Milieufront (GMF) hield op de slotdag van de Zesdaagse een protestactie voor de deuren van ‘t Kuipke. De actievoerders willen dat de Zesdaagse volgend jaar écht werk maakt van ecologische bekers. “Hoewel de organisator recycleerbare bekers heeft gebruikt, gaan ze zo goed als zeker de verbrandingsoven in”, zegt Pieter Nuytinck van het GMF. “Herbruikbare bekers zijn te gevaarlijk voor onze renners”, zegt de organisator.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Vrouw dient klacht in nadat politie jongeren uit Blaarmeersen verwijderd: “Dit is een etnische zuivering”

  Vrouw dient klacht in nadat politie jongeren uit Blaarmeer­sen verwijderd: “Dit is een etnische zuivering”

  In de Blaarmeersen zijn sinds de start van de zomervakantie 115 pv’s uitgeschreven. Dat blijkt uit cijfers van de Gentse politie. De situatie in het recreatiedomein komt stilaan onder spanning. Zo diende een Gentse vrouw dinsdag een klacht in nadat de politie een groep jongeren van het terrein had verwijderd. “Ziekelijk en verschrikkelijk machts­vertoon”, schrijft ze in een bericht op Facebook.
 2. Poetsvrouw van NTGent stond doodsangsten uit, jonge overvallers riskeren jarenlange celstraffen: “Waas van middelenmisbruik”
  PREMIUM

  Poetsvrouw van NTGent stond doodsang­sten uit, jonge overval­lers riskeren jarenlange celstraf­fen: “Waas van middelen­mis­bruik”

  Twee 19-jarige mannen stonden vandaag voor de rechter voor een hele resem diefstallen, waaronder een bijzonder drieste overval op het NTGent aan het Sint-Baafsplein. Een van hen ontkent dat hij daarbij betrokken was, de andere schuift de schuld voor de zwaarste misdrijven op een derde, minderjarige verdachte. “Ze waren onder invloed van een drug die hen deed vergeten wat ze doen.”
 3. Hoe zou het nog zijn met de Mathildisklok? “Als het echt niet anders kan, moeten we akkoord gaan met dat gedrocht van een klokkenstoel”
  PREMIUM

  Hoe zou het nog zijn met de Mathildis­klok? “Als het echt niet anders kan, moeten we akkoord gaan met dat gedrocht van een klokken­stoel”

  In 2008 was ze afgewerkt: de Mathildisklok. Een nieuwe klok, geschonken aan de stad door de Beiaardkring. Ze zou de beiaard in het Belfort vervolledigen met een lage mi. Maar de Belforttoren is te onstabiel om de zware klok erin op te hangen, en de Beiaardkring vond de betonnen klokkenstoel aan het Braunplein te lelijk voor de nieuwe klok. Nu zouden ze – als het echt moet – toch plooien.
 1. Schoorsteenveger Franckie brengt Gent in beeld vanop de daken: “Bijna wekelijks kom ik een super exclusief pand tegen waarvan mijn mond openvalt”

  Schoor­steen­ve­ger Franckie brengt Gent in beeld vanop de daken: “Bijna wekelijks kom ik een super exclusief pand tegen waarvan mijn mond openvalt”

  Je mag geen hoogtevrees hebben om schoorsteenveger te worden. Gentenaar Franckie Vermandel (46) doet het al 25 jaar, en met plezier. Als het werk gedaan is op het dak, blijft hij altijd nog wat langer zitten om te genieten van het landschap en een foto te nemen voor zijn Instagrampagina. “Ik ben zot van schoonheid en Gent heeft daar zo veel van. Het is de allermooiste stad van de wereld, ook vanuit de hoogte.”
 2. Het pannenhuis van Selwyn en Anneleen: “De kinderen hebben geholpen om de pannen met de hand te sorteren”
  PREMIUM

  Het pannenhuis van Selwyn en Anneleen: “De kinderen hebben geholpen om de pannen met de hand te sorteren”

  In de Asselstraat in Drongen staat geen pannenkoekenhuis zoals in de sprookjes, maar wel een pannenhuis. De gevel en het dak werden volledig bedekt met dakpannen. Het is het geesteskind van twee architecten, Selwyn Cox en Anneleen Haers, die er samen met hun drie kinderen Florian, Serafien en Emerieke wonen. “We hebben ons ingehouden om niet té zot te doen, architecten gaan vaak te ver als het gaat om hun eigen huis”, zegt Selwyn. Lees meer verhalen achter bijzondere gevels in onze zomerreeks ‘Wie woont daar?’.