Lesley De Craene, uitbater van GLV Taverne, met de nieuwe voorhoofscanner om de lichaamstemperatuur te meten.
Volledig scherm
Lesley De Craene, uitbater van GLV Taverne, met de nieuwe voorhoofscanner om de lichaamstemperatuur te meten. © WVO

GLV Taverne aan Leie is eerste Gentse horecazaak met voorhoofdscanner

Wie iets wil eten of drinken in de GLV Taverne aan de Snepkaai moet zijn gegevens achterlaten en zijn temperatuur laten meten met de spiksplinternieuwe voorhoofdscanner die bij de ingang van de brasserie staat te blinken. GLV Taverne is de eerste Gentse horecazaak die zo’n scanner heeft aangeschaft. “Het apparaat stond eerst aan de ingang van het terras, maar daar is het nu zo warm dat hij tilt slaat”, zegt uitbater Lesley De Craene.

 1. Drie minuten belgerinkel aan stadhuis voor meer fietsveiligheid: “Niet alleen de infrastructuur, maar ook verkeersagressie moet aangepakt worden”

  Drie minuten belgerin­kel aan stadhuis voor meer fietsvei­lig­heid: “Niet alleen de infrastruc­tuur, maar ook verkeers­agres­sie moet aangepakt worden”

  Aan het stadhuis klonk deze zondagmiddag het geluid van tientallen rinkelende fietsbellen. De Fietsersbond had deze actie op poten gezet om fietsongevallen te herdenken en meer aandacht te vragen voor fietsveiligheid. “We geloven dat er een beter evenwicht kan bestaan tussen auto’s, fietsers en voetgangers in Gent, zonder dat daar levens voor moeten gelaten worden.”
 1. Supporters dreigen met klacht tegen AA Gent als hun abonnement niet wordt terugbetaald: “Zo ga je niet met je fans om”
  PREMIUM

  Supporters dreigen met klacht tegen AA Gent als hun abonnement niet wordt terugbe­taald: “Zo ga je niet met je fans om”

  Boos, en vooral diep teleurgesteld in hun ploeg. Dat zijn heel wat supporters van KAA Gent, en dan gaat het nog niet eens om het sportieve aspect. Een 30-tal fans uit de hoofdtribune wil de club in gebreke laten stellen, omdat hun abonnement niet wordt terugbetaald. “Dit is het niet naleven van een contract”, zeggen ze. Nog erger vinden ze de manier waarop KAA Gent de supporters behandelt. “Als je jezelf een Europese topclub wil noemen, handel daar dan ook naar.”
 2. Stefanie (25) sterft na bizar ongeval: vriend verhoord door politie
  PREMIUM
  Gent/Deinze/Tielt

  Stefanie (25) sterft na bizar ongeval: vriend verhoord door politie

  In de Noordhoutstraat in Drongen heeft zich donderdagochtend een vreemd verkeersongeval voorgedaan. Stefanie Verstappen, een 25-jarige bejaardenverzorgster uit Tielt, was samen met haar vriend uit Deinze op weg naar haar werk toen ze met hun wagen in de gracht belandden. De dame werd uit de auto geslingerd en overleefde het ongeluk niet. Haar vriend beweerde achteraf dat hij niet achter stuur zat. Maar dat blijkt hoogst onwaarschijnlijk.