Ook in de Langemunt was het opvallend rustig.
Volledig scherm
Ook in de Langemunt was het opvallend rustig. © Cedric Matthys

Gevreesde drukte blijft uit in Gent-centrum: meeste winkels laten deuren gesloten

GentIn de Gentse binnenstad is de gevreesde drukte op zondag uitgebleven. Sommige kleine zelfstandigen kondigden aan zondag uitzonderlijk te openen, maar de meeste shoppers bleven thuis. “Ik ben dankbaar dat de meeste zaken hun deuren dichthielden", laat schepen van Handel Sofie Bracke (Open Vld) weten.

  1. Therapeut Vanessa (41) zet het ‘vierde trimester’ na de geboorte op de kaart: “Sommige mama’s zijn doodop. Dat heeft zijn impact, óók op het kind”
    GENT

    Therapeut Vanessa (41) zet het ‘vierde trimester’ na de geboorte op de kaart: “Sommige mama’s zijn doodop. Dat heeft zijn impact, óók op het kind”

    “Ik heb vrouwen gezien die hun haar verloren, niet sliepen of na twee jaar nog steeds last hadden van zwangerschapsdementie. Dat is niet de bedoeling, hé.” Lichaamsgericht therapeut Vanessa De Smet (41) uit Gent – zelf mama van Elvis (2) – helpt kersverse mama’s en moeders in spe, bij wie de kraamperiode als een donkere wolk boven het leven hangt. “Je goed voorbereiden op het ‘vierde trimester’ is de sleutel tot succes.”