Voorlopig komen de drie geplande windturbines in de Gentse zuidrand er niet.
Volledig scherm
Voorlopig komen de drie geplande windturbines in de Gentse zuidrand er niet. © BELGA

Gentse zuidrand voorlopig gespaard van windturbines

Het Burgerplatform Windturbines Gent Zuid heeft een eerste slag thuis gehaald. De drie windmolens komen er voorlopig niet. Engie heeft zijn dossier ingetrokken, de twee anderen hebben het hunne voorlopig stil gelegd. Bovendien heeft het Europees Hof van Justitie intussen geoordeeld dat een MilieuEffectenRapport verplicht is.

  1. Buschauffeurs eisen overleg met De Lijn na twee incidenten met jongeren in enkele dagen tijd: “We willen nultolerantie, nu meteen”
    PREMIUM
    Gent

    Buschauf­feurs eisen overleg met De Lijn na twee incidenten met jongeren in enkele dagen tijd: “We willen nultoleran­tie, nu meteen”

    De buschauffeurs zijn de agressie op de risicolijnen naar de Blaarmeersen en het provinciaal domein Puyenbroeck beu. Vakbond ACV eist dat het agressiecomité van De Lijn maandag wordt samengeroepen om het probleem aan te pakken. Afgelopen week moest de politie tweemaal tussenbeide komen omdat chauffeurs zich bedreigd of geïntimideerd voelden door groepen jongeren. Met de Gentse Feesten in aantocht vrezen de chauffeurs nog meer incidenten. “We willen weten wie die jongeren zijn en wanneer en waar ze opduiken.”