Zie Ze Zingen repeteert elke maand in de Parnassuskerk in de Oude Houtlei.
Volledig scherm
Zie Ze Zingen repeteert elke maand in de Parnassuskerk in de Oude Houtlei. © rv

Gentse zangroep zoekt mannen ‘met een hoek af’: “We zijn geen klassiek koor”

GentDe Gentse zanggroep Zie Ze Zingen is op zoek naar mannen ‘met een hoek af’ die zich willen aansluiten. Momenteel bestaat het koor vooral uit vrouwen en dat is niet ideaal voor de balans. Maar waarom mannen met een hoek af? Omdat het koor zelf ‘prettig gestoord’ is.

 1. Vervroegde sluiting cafés verloopt vlot in Gent, maar met een pruillip: “Ze nemen ons geluk weer weg, en dat had vermeden kunnen worden”
  Gent

  Vervroegde sluiting cafés verloopt vlot in Gent, maar met een pruillip: “Ze nemen ons geluk weer weg, en dat had vermeden kunnen worden”

  Restaurants en cafés moeten sinds zaterdagavond weer vroeger sluiten, in de hoop het aantal besmettingen weer in te dijken. In Gent verliep dat vlot: enkele minuten na 23 uur waren de cafés zo goed als leeg , al vertrokken veel gasten met tegenzin. “Wat maakt het nu uit of je om 23 uur sluit of om half drie? Wij zijn dubbel gevaccineerd, wij willen leven.”
 2. School voor kinderen met autisme sluit noodgedwongen de deuren: “Niet door corona-uitbraak, wel door oorverdovende werken”
  Gent

  School voor kinderen met autisme sluit noodgedwon­gen de deuren: “Niet door corona-uit­braak, wel door oorverdo­ven­de werken”

  Het Kwadrant, een school voor leerlingen met autisme, sluit de komende week de deuren. Niet omdat er te veel leerkrachten in quarantaine zitten zoals op andere scholen, wel omdat de werken voor de deur ondraaglijk zijn voor de scholieren. “Die zijn vaak heel gevoelig aan geluid, trillingen en plotse veranderingen”, zegt directeur Jaklien De Pauw.