Eef Tanghe uit Gent werd genomineerd met twee anderen voor de titel van vrouwelijke ondernemer van het jaar.
Volledig scherm
Eef Tanghe uit Gent werd genomineerd met twee anderen voor de titel van vrouwelijke ondernemer van het jaar. © Markant/Dennis Van der Haegen

Gentse zakenvrouw kanshebber om onderneemster van het jaar te worden

Eef Tanghe (35), zaakvoerder van het Gentse Cohousing Projects, maakt samen met twee andere vrouwen kans om onderneemster van het jaar te worden. De nominatie toont voor haar aan dat vrouwen wel degelijk hun mannetje kunnen staan in de bouwsector.

  1. Vrijwilliger Freddy (74) is dolbij met schenking van grootwarenhuisketen Lidl: “Door die elektrische transpallet moet ik veel minder sleuren”

    Vrijwilli­ger Freddy (74) is dolbij met schenking van grootwaren­huis­ke­ten Lidl: “Door die elektri­sche transpal­let moet ik veel minder sleuren”

    Grootwarenhuisketen Lidl gaat een elektrische transpallet schenken aan Dien-Centrum Gent-Noord. De organisatie in Sint-Salvatorstraat deelt gratis voedsel uit aan minderbedeelden, maar het werk wordt stilaan te zwaar. “De gemiddelde leeftijd ligt hier ruim boven de 70", zegt vrijwilliger Freddy Matthijs. “De paletten van de vrachtwagen naar onze opslagplaats is een zware klus.”
  2. Vrijwillige afvalruimers heten voortaan ‘Propere Pierkes’

    Vrijwilli­ge afvalrui­mers heten voortaan ‘Propere Pierkes’

    IVAGO krijgt al sinds 2008 hulp van Gentenaars die vrijwillig zelf een stukje straat, park of plein netjes houden. Als blijk van waardering en om de laagdrempeligheid te benadrukken, kregen die intussen 500 afvalruimers een nieuwe naam: voortaan gaan ze op pad met hun hun grijpers, vuilzakken en grijpers als ‘Propere Pierkes’. Pierke Pierlala ‘himself’ gaf hen die naam vanmorgen met een heuse ‘Propere Pierkes Soeng’ aan het Spaanskasteelplein.