De man moest voor het Gentse hof van beroep verschijnen.
Volledig scherm
De man moest voor het Gentse hof van beroep verschijnen. © Wannes Nimmegeers

Gentse zakenman riskeert werkstraf voor weerspannigheid tegen agenten: “Ik heb connecties in hogere kringen”

De 40-jarige zakenman S.C. uit Gent is dinsdagvoormiddag voor het Gentse hof van beroep verschenen. De beklaagde was weerspanning tegen twee politieagenten. Hij riskeert 50 uur werkstraf. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 47ste Film Fest Gent 2020: nauwelijks kleiner dan anders, coronaproof en voor het eerst te beleven vanuit je luie zetel

    47ste Film Fest Gent 2020: nauwelijks kleiner dan anders, corona­proof en voor het eerst te beleven vanuit je luie zetel

    Film Fest Gent heeft zich niet laten doen door corona, integendeel. Het Gentse filmfestival pakt uit met een bijna even uitgebreid programma als andere jaren én lanceert voor het eerst een digitaal platform. Net als veel andere organisaties is het filmfestival dus ook hybride: zowel live als online. Film Fest Gent vindt plaats van 13 tot 24 oktober in de verschillende Gentse bioscopen, de Miry concertzaal en de Vooruit.
  2. Vrijwillige afvalruimers heten voortaan ‘Propere Pierkes’

    Vrijwilli­ge afvalrui­mers heten voortaan ‘Propere Pierkes’

    IVAGO krijgt al sinds 2008 hulp van Gentenaars die vrijwillig zelf een stukje straat, park of plein netjes houden. Als blijk van waardering en om de laagdrempeligheid te benadrukken, kregen die intussen 500 afvalruimers een nieuwe naam: voortaan gaan ze op pad met hun hun grijpers, vuilzakken en grijpers als ‘Propere Pierkes’. Pierke Pierlala ‘himself’ gaf hen die naam vanmorgen met een heuse ‘Propere Pierkes Soeng’ aan het Spaanskasteelplein.