Volledig scherm
De man moest voor het Gentse hof van beroep verschijnen. © Wannes Nimmegeers

Gentse zakenman riskeert werkstraf voor weerspannigheid tegen agenten: “Ik heb connecties in hogere kringen”

De 40-jarige zakenman S.C. uit Gent is dinsdagvoormiddag voor het Gentse hof van beroep verschenen. De beklaagde was weerspanning tegen twee politieagenten. Hij riskeert 50 uur werkstraf. 

De feiten speelden zich af in de nacht van 18 op 19 november 2017. De vrouw van de beklaagde werd staande gehouden bij een alcoholcontrole niet ver van haar woning. Ze belde in paniek haar man. Hij kwam zwalpend aangereden en remde bruusk op zijn oprit op de Pacificatielaan in het Gentse Miljoenenkwartier. 

Twee politieagenten zagen de manoeuvres gebeuren. Ze snelden naar de oprit en hielden de beklaagde staande. Hij weigerde echter zijn identiteitskaart te tonen en sprak forse taal. “Hier zullen jullie spijt van hebben”, zei hij aldus het proces-verbaal. “Ik heb veel connecties in hogere kringen.” Vervolgens gaf hij de agenten een kopstoot en werd ingerekend. 

Na het incident weigerde de zakenman een alcohol- en bloedtest af te leggen. Hiervoor werd hij al veroordeeld in de politierechtbank. Voor de weerspannigheid kreeg de beklaagde in eerste aanleg een boete van 800 euro en 50 uur werkstraf. Het Openbaar Ministerie vroeg nu dezelfde straf. Uitspraak op dinsdag 11 februari.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gentse handelaars laten zich inspireren door Van Eyck

    Gentse handelaars laten zich inspireren door Van Eyck

    Het Van Eyck-jaar wordt duidelijk veel meer dan enkel kunstwerken bekijken. Ook heel wat bekende Gentse voedingszaken laten zich door het Lam Gods inspireren. Van roomijs tot droge worst, alles krijgt een middeleeuwse toets. Zopas werd ook de brochure ‘Smakeleyck’ uitgebracht met moderne gerechten op basis van middeleeuwse ingrediënten. “We hopen dat die brochure de Gentse horecazaken zal aanzetten om hun eigen ding te doen met het Van Eyck-jaar”, aldus schepen van middenstand Sofie Bracke (Open VLD).