De brandweerzone Centrum kwam voor de zekerheid ter plaatse met twee brandweerwagens.
Volledig scherm
De brandweerzone Centrum kwam voor de zekerheid ter plaatse met twee brandweerwagens. © VDS

Gentse winkelstraat tijdlang afgesloten door kleine brand: “Er vielen geen gewonden”

GentIn de Mageleinstraat in Gent is de klerenwinkel Mayerline iets na 17.00 uur donderdagavond een kleine brand uitgebroken. De straat was een tijd afgesloten. 

 1. 22 Gentse dames hebben vandaag een ‘mobiel stalkingalarm’, dat rechtstreeks de politie belt. “90% van de slachtoffers voelt zich veiliger met zo’n knop”

  22 Gentse dames hebben vandaag een ‘mobiel stal­kingalarm’, dat recht­streeks de politie belt. “90% van de slachtof­fers voelt zich veiliger met zo’n knop”

  Gent experimenteert al sinds 2002 met systemen om slachtoffers van stalking te helpen. Sinds vorig jaar werd dat een ‘mobiel stalkingalarm’, en meteen een officieel, nationaal proefproject. Vandaag hebben 22 Gentse dames zo’n stalkingknop, waarmee ze rechtstreeks en ongemerkt de noodcentrale kunnen alarmeren. Eén stalker belandde zo achter de tralies, 90% van de slachtoffers voelt zich veiliger. In de ‘week van de preventie’ besteedt de politie onder meer aandacht aan het probleem van stalking.
 2. Dokters, verplegers en directieleden UZ Gent spelen mee in toneel: “De voorstelling gaat door op verschillende plaatsen in het ziekenhuis”
  Gent

  Dokters, verplegers en directiele­den UZ Gent spelen mee in toneel: “De voorstel­ling gaat door op verschil­len­de plaatsen in het ziekenhuis”

  Het personeel van het Universitair Ziekenhuis in Gent kan meer dan enkel zorg verlenen. Op de campus werken dokters met een gouden stem en verplegers met een acteertalent. Beide verborgen voor het grote publiek, tot dit najaar. Dan zullen een kleine honderd medewerkers het beste van zichzelf geven in een toneelvoorstelling die doorgaat op verschillende plaatsen in het ziekenhuis.