Rechtenstudente Jolien in de beroemde container, aan het begin van de zevenkamp.
Volledig scherm
Rechtenstudente Jolien in de beroemde container, aan het begin van de zevenkamp. © Wannes Nimmegeers

Gentse studenten bekampen elkaar in container op Sint-Pietersplein: “Het roeien is het lastigste, dat was echt bijten”

In het populaire televisieprogramma ‘De Container Cup’ op Vier moeten bekende Vlamingen om ter snelst een zevenkamp afwerken. Om het nieuwe academiejaar wat leven in te blazen, organiseert Telenet de wedstrijd nu ook voor studenten. Vandaag nemen twintig Gentse studenten het tegen elkaar op in de beroemde container op het Sint-Pietersplein.

 1. Voor het Gentse bedrijf Deliverect is coronacrisis een gouden kans: “Onlangs hebben we onze tien miljoenste bestelling verwerkt”
  PREMIUM
  Gent

  Voor het Gentse bedrijf Deliverect is coronacri­sis een gouden kans: “Onlangs hebben we onze tien miljoenste bestelling verwerkt”

  Het Gentse bedrijf Deliverect bestaat amper twee jaar, maar trekt binnenkort naar Scandinavië, Australië, de Verenigde Arabische Emiraten en Mexico. De start-up, gelegen aan de Lousbergskaai, stroomlijnt online bestellingen van restaurants. Daar is door de coronacrisis veel vraag naar. “De coronacrisis trok zaakvoerders die vroeger eerder terughoudend waren dan toch over de streep”, zegt CEO Zhong Xu.
 2. Coronamaatregelen in Oost-Vlaanderen: mondmasker bij hebben boven 12 jaar, recreatiedomeinen blijven voorlopig open
  Oost-Vlaanderen

  Coronamaat­re­ge­len in Oost-Vlaanderen: mondmasker bij hebben boven 12 jaar, recreatie­do­mei­nen blijven voorlopig open

  Het Oost-Vlaamse provinciebestuur roept op om in de hele provincie de maatregelen van de overheid te volgen. Concreet betekent dit altijd een mondmasker bij zich hebben, dit dragen in openbare gebouwen en op recyclageparken, en een mondmasker dragen op openbare begraafplaatsen tot 8 november. De recreatiedomeinen blijven voorlopig open, mits een aantal aanpassingen.
 1. Van Rotterdam verhuisd naar Zierikzee: 'Hier kun je alles'
  Play

  Van Rotterdam verhuisd naar Zierikzee: 'Hier kun je alles'

 2. Oud-dierenarts Geert de Bruijckere verzorgt nu graven
  Play

  Oud-dierenarts Geert de Bruijckere verzorgt nu graven