Archieffoto: een crèche in Gent.
Volledig scherm
Archieffoto: een crèche in Gent. © Wannes Nimmegeers

Gentse stadscrèches naar minimumbezetting door corona: “Sommige dagen tot een kwart van het personeel afwezig”

GENTNa de buitenschoolse opvang sluiten nu ook de kinderdagverblijven van stad Gent (grotendeels) de deuren. Heel wat personeel valt uit door corona, waardoor ze moeten overschakelen naar een minimumbezetting. 

 1. Ter vervanging van de Blauwe Kiosk komt... dezelfde Blauwe Kiosk: vanaf Pasen weer oesters en schuimwijn op de Kouter
  PREMIUM
  Gent

  Ter vervanging van de Blauwe Kiosk komt... dezelfde Blauwe Kiosk: vanaf Pasen weer oesters en schuimwijn op de Kouter

  In maart 2020 besliste de stad om de concessieprijs voor de Blauwe Kiosk op de Kouter dermate te verhogen, dat uitbater Peter Maximus de handdoek in de ring gooide. Resultaat: sinds september 2020 stond er helemaal niks meer. De stad krabbelde terug qua vraagprijs, en vond nu een nieuwe uitbater: Joris Van Duffel, die de Blauwe Kiosk van Peter Maximus kocht. “Qua aansluiten bij het verleden kon het alvast niet beter", klinkt het bij de stad.
 2. Eline (36) staat na 6 jaar terug voor de klas met een INTRO-traject: “Ik miste het contact met de leerlingen te veel”
  GENT

  Eline (36) staat na 6 jaar terug voor de klas met een IN­TRO-tra­ject: “Ik miste het contact met de leerlingen te veel”

  Ze heeft acht jaar ervaring als leerkracht L.O., maar na een korte carrière in de sales en als tuinaannemer staat Eline Streyvers (36) opnieuw voor een groep leerlingen. Ze is de eerste uit een groepje ‘INTRO’-studenten mét lerarenopleiding die in september 2021 startten aan een stoomcursus lesgeven. Nu geeft ze praktijkles in Tectura Tuinbouwschool Melle.