IVV Sint-Vincentius in de Molenaarsstraat
Volledig scherm
IVV Sint-Vincentius in de Molenaarsstraat © Google Maps

Gentse school drie dagen dicht na twee coronabesmettingen: “Op veilig gespeeld”

GENTDe 900 leerlingen van het IVV Sint-Vincentius in Gent spendeerden de eerste drie dagen van deze week achter de laptop. Afstandsonderwijs, want er waren twee besmetting onder het lerarenkorps. “Een pedagogische studiedag de week ervoor, betekende dat er veel risicocontacten waren geweest”, legt directeur Debbie Mouton uit.

 1. Handen tekort in zorgsector, maar hier staan kandidaten in de rij om aan de slag te gaan: “De bewoner eerst”
  PREMIUM
  GENT

  Handen tekort in zorgsector, maar hier staan kandidaten in de rij om aan de slag te gaan: “De bewoner eerst”

  Personeelstekort in de zorg: de krant kan er elke dag vol mee staan. Maar in woonzorgcentrum Zuiderlicht in Mariakerke is er een wachtlijst om te mogen beginnen. De directie kreeg er, net zoals in de andere wzc’s van stad Gent, een vrijgeleide om in te zetten op kwaliteit voor de bewoners. “Mensen moeten hier kunnen leven. Thuis kruip je toch ook niet om half zeven in je bed?”
 2. Zelfs Sting kon Gent Jazz niet redden van faillissement: schuldenput zou ruim 500.000 euro bedragen
  Gent

  Zelfs Sting kon Gent Jazz niet redden van faillisse­ment: schulden­put zou ruim 500.000 euro bedragen

  Gent Jazz flirtte al langer met bankroet, maar nu is de doodsteek effectief gegeven. De vzw achter Gent Jazz heeft het faillissement aangevraagd, en dat is ook uitgesproken door de ondernemingsrechtbank. Dat bevestigt cultuurschepen Sami Souguir (Open Vld), die alvast zal ijveren voor een evenwaardig jazzfestival. Hopelijk wordt dat er dan een met een transparante boekhouding.
 3. Extra centen voor pioniers van de mentale gezondheid: “In een OverKophuis kan je jezelf zijn, je bent géén probleem”
  PREMIUM
  GENT

  Extra centen voor pioniers van de mentale gezondheid: “In een OverKop­huis kan je jezelf zijn, je bent géén probleem”

  Hoog bezoek in het OverKophuis van Gent op donderdag, daar kwamen Vlaams minister voor Welzijn Hilde Crevits (CD&V) en Inclusiviteit Bart Somers (Open Vld) op de koffie. Met een cheque in de hand en vooral veel complimenten voor deze pionier. De OverKop-ambassadeurs hadden er deugd van, zeker toen de ministers ook nog eens aanschoven voor het tafelvoetbal.