Volledig scherm
De Twaalf, VRT, één, Gent © VRT

Gentse rechtbank centraal in nieuwe serie “De Twaalf”

Het Gentse gerechtsgebouw langs de Opgeëistenlaan speelt een prominente rol in ‘De Twaalf‘, de nieuwe reeks die sinds zondag loopt op één. 

De serie zoomt in op twaalf juryleden die moeten beslissen over het lot van schooldirectrice  Frie Palmers, gespeeld door Maaike Cafmeyer. Zij wordt beticht van twee moorden. De donkere serie speelt zich hoofdzakelijk af in de Gentse assisenzaal, die in 2007 opende en daarmee de modernste is van ons land. Ook de burelen en gangen komen meermaals in beeld. Het is niet de eerste keer dat het gebouw scène is voor televisieprogramma’s. Eerder werden er ook ‘De Rechtbank’ en ‘De Ridder’ opgenomen. 

Ook in het buitenland zullen kijkers kennismaken met de grijze blok langs Opgeëistenlaan. De uitzendrechten zijn al wereldwijd verkocht. Zo zal de reeks onder andere te zien zijn in Australië, Nieuw-Zeeland, Spanje en Frankrijk. 

De Twaalf, elke zondag om 21.05 uur op één. 

Volledig scherm
© VRT
Volledig scherm
© VRT
Volledig scherm
© VRT
Volledig scherm
© VRT
Volledig scherm
© VRT
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Verdeeldheid over LEZ-zone pas bezworen na urenlang crisisberaad

    Verdeeld­heid over LEZ-zone pas bezworen na urenlang crisisbe­raad

    Is een evaluatie van de Gentse Lage-emissiezone een bindende voorwaarde voor de uitbreiding ervan? Schepen van Milieu Tine Heyse (Groen) en sp.a-gemeenteraadslid Joris Vandenbroucke raakten het dinsdagochtend niet eens over het antwoord op die vraag tijdens een interview met Radio 1. Pas na urenlang crisisberaad zaten de meerderheidspartijen terug op dezelfde golflengte. “De uitbreiding van de LEZ-zone komt er, ongeacht de evaluatie.”
  2. Onduidelijkheid blijft voor Camping Stropke: “Maar we zijn hoopvol over onze toekomst”

    Onduide­lijk­heid blijft voor Camping Stropke: “Maar we zijn hoopvol over onze toekomst”

    De meerderheidspartijen hebben een raadsbesluit van oppositiepartij PVDA verworpen om de toekomst van Camping ’t Stropke te garanderen. “We blijven de constructieve gesprekken voortzetten in alle sereniteit”, zegt schepen van Openbaar Groen Astrid De Bruycker (sp.a). Campinguitbater Freddy D’Hondt reageert voorzichtig positief. “Na gesprekken met de stad zijn we hoopvol over onze toekomst.”