De Gentse politie moest in augustus dertig keer tussenkomen in de Blaarmeersen.
Volledig scherm
De Gentse politie moest in augustus dertig keer tussenkomen in de Blaarmeersen. © Wannes Nimmegeers

Gentse politie verklaart klacht rond racisme in Blaarmeersen ongegrond: “Bij incident werden onze inspecteurs bekogeld met flessen en blikken”

De Gentse politie heeft een klacht rond een vermeend hardhandig politieoptreden in de Blaarmeersen ongegrond verklaard. Meerdere getuigen vonden dat de politie verkeerd handelde en één dame sprak zelfs van “ziekelijk en verschrikkelijk machts­vertoon”. Die versie van de feiten wordt nu weerlegd.

 1. Apotheker-dichter Dorien (31) fleurt zaak op met eigen werk: “Poezië is een medicijn voor de ziel”
  PREMIUM

  Apotheker-dich­ter Dorien (31) fleurt zaak op met eigen werk: “Poezië is een medicijn voor de ziel”

  Wie staat te wachten op de stoep bij apotheek Beirnaert-Delagaye in de Morekstraat in Gent, doet dat sinds kort cultureel verantwoord. Op het raam staat een gedicht van medewerker Dorien De Vylder (31). Vandaag, op de Internationale Dag van de Apotheker, lanceert ze samen met vzw Verb(l)ind, het Poëziecentrum en het Vlaams Apothekers Netwerk de actie ‘Poezië als wachtverzachter’.
 1. Herstellingen aan herstellingen maar E17-viaduct houdt buurtbewoners nog steeds uit hun slaap: “Het is elke dag erger”

  Herstellin­gen aan herstellin­gen maar E17-viaduct houdt buurtbewo­ners nog steeds uit hun slaap: “Het is elke dag erger”

  De buurtbewoners van het viaduct van Gentbrugge wisten waar ze aan begonnen toen ze daar gingen wonen. Wat ze echter niet konden voorspellen waren de onuitstaanbare trillingen van de voorbije maanden. Die zijn er ironisch genoeg gekomen sinds de herstellingswerken. Midden augustus werden tussentijdse reparaties uitgevoerd om het overmatige getril te verhelpen, maar daar is de laatste drie weken niets meer van te merken. “Het is elke dag erger. Ik slaap al weken in mijn zetel omdat ik boven gewoon geen oog meer dicht doe.”