De Gentse man (47) die afgelopen lente aan Groene Velden in Mariakerke naakt rondfietste, hoeft niet naar de cel
Volledig scherm
De Gentse man (47) die afgelopen lente aan Groene Velden in Mariakerke naakt rondfietste, hoeft niet naar de cel © belga

Gentse naaktfietser (47) hoeft niet naar de cel: “Ik wilde dat eens uitgeprobeerd hebben”

GentDe Gentse man (47) die afgelopen lente aan Groene Velden in Mariakerke naakt rondfietste, hoeft niet naar de cel. In de bewuste week in april ondernam hij tweemaal een rit in zijn adamskostuum. De tweede keer kruiste hij echter het pad van enkele agenten, die hem arresteerden. De man moet nu een gepaste begeleiding volgen.

 1. Veel protest bij boekvoorstelling Filip Dewinter: 650 tegenbetogers op straat, publiek trakteert op fluitconcert
  GENT

  Veel protest bij boekvoor­stel­ling Filip Dewinter: 650 tegenbeto­gers op straat, publiek trakteert op fluitcon­cert

  De lezing van Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter aan de UGent kon in de Arteveldestad op veel protest rekenen. Voorafgaand aan het evenement trokken 650 manifestanten door de studentenbuurt. Die betoging verliep vreedzaam, maar bij het begin van de lezing liepen de gemoederen hoog op. Bij het ter perse gaan, kon Dewinter niet aan het woord komen, hij werd overstemd door tegenstanders, maar hij ging onverstoorbaar door.
 2. Aangekondigde nieuwe besparingen schieten bij oppositie in het verkeerde keelgat: “Er wordt geen beleid gevoerd, er wordt alleen maar gekibbeld en op alles beknibbeld”
  Gent

  Aangekon­dig­de nieuwe besparin­gen schieten bij oppositie in het verkeerde keelgat: “Er wordt geen beleid gevoerd, er wordt alleen maar gekibbeld en op alles beknibbeld”

  De oppositiepartijen uiten stevige kritiek op de besparingsplannen die het stadsbestuur woensdag bekend maakte. Nee, het is niet hun taak om het bestuur te bewieroken, maar het valt op dat zowel links als rechts op dezelfde punten duwen: het subsidiebeleid van de stad, en het besparen op de voeding in de woonzorgcentra.