De VGM deelde gemiddeld 3.600 iftar-maaltijden per week uit tijdens de ramadan.
Volledig scherm
De VGM deelde gemiddeld 3.600 iftar-maaltijden per week uit tijdens de ramadan. © ANP

Gentse moskeeën deelden voorbije maand gemiddeld 3.600 maaltijden per week uit

De Vereniging van Gentse Moskeeën bereidde de voorbije maand ongeveer 3.600 maaltijden per week, in het kader van de ramadan. Het grootste deel daarvan werd afgehaald door minderbedeelden die andere jaren in de moskee samenkwamen. Een ander deel ging naar een vluchtelingencentrum, een daklozenopvang en buitenlandse studenten in nood. Zaterdagavond werden de laatste maaltijden uitgedeeld.

 1. Kleinschalige editie van Gent Jazz trapt af met lokaal talent: “De hele sector is blij dat dit kan doorgaan”
  PREMIUM

  Kleinscha­li­ge editie van Gent Jazz trapt af met lokaal talent: “De hele sector is blij dat dit kan doorgaan”

  Twee Gentse muziekgroepen beten woensdagavond de spits af van Gent Jazz 1.5, de kleinschalige editie van het jaarlijkse jazzfestival op de Bijlokesite. Het wordt een jaar met enkel Belgische bands en daar hoort natuurlijk veel Gents talent bij. De Gentenaars van H A S T en John Ghost zetten dus meteen de tendens voor de volgende twee weken. “Logisch dat we het programma vullen met lokaal talent, nu zo veel groepen staan te springen om weer te kunnen optreden”, zegt organisator Bertrand Flamang.
 2. Baracita wordt dé culturele hotspot annex zomerbar: “Als de overheid niet voor artiesten zorgt, doen we het zelf wel”

  Baracita wordt dé culturele hotspot annex zomerbar: “Als de overheid niet voor artiesten zorgt, doen we het zelf wel”

  Artiesten voor artiesten. En veel gezelligheid en plezier, dat uiteraard ook. Onder dat motto openen Stefaan De Winter van Die Verdammte Spielerei en Wim Van Hooydonck van café De Viking een zomerbar aan het ICC, en ze palmen meteen ook de congreszaal in voor optredens. Baracita is er niet alleen tijdens de Gentse Feesten, maar meteen tot eind september, elke dag. “Wij willen hier bewijzen dat het anders kan. Hier kunnen de artiesten zelf hun geld verdienen. Wij werken zonder subsidies.”
 3. Gentse werkt laatste mondmaskers af voor ze weer overschakelt naar luxehandtassen: “Talloze liefdesbrieven gekregen van klanten”

  Gentse werkt laatste mondmas­kers af voor ze weer overscha­kelt naar luxehand­tas­sen: “Talloze liefdes­brie­ven gekregen van klanten”

  Aan het begin van de coronacrisis schakelde Liesbeth Verhelst (34) over van het maken van handtassen naar mondmaskers. Ze stelde een eigen patroon samen waarmee ze op eigen houtje 250 maskers maakte. Het patroon plaatse ze gratis online, eerst in het Nederlands en op aanvraag ook in het Engels. De klanten waren zo tevreden dat ze talloze bedankingsberichten kreeg.