Nieuwe gin van Or'Lys, het merk van een Gentse piloot die zich ook in de drankwereld stortte tijdens de coronacrisis.
Volledig scherm
Nieuwe gin van Or'Lys, het merk van een Gentse piloot die zich ook in de drankwereld stortte tijdens de coronacrisis. © rv

Gentse likeurmaker Or’Lys viert tweede verjaardag met nieuwe gin met verrassende kruiden

GENTOr’Lys, het drankbedrijfje achter Gentse piloot Frederik Dewitte, blaast twee kaarsjes uit. Dat kan niet zonder cadeautje natuurlijk en dus lanceert hij nu ook zijn eigen gin. Daar zitten een aantal kruiden in die je niet meteen verwacht, zoals saffraan of eucalyptus. Proeven maar!

  1. Gespecialiseerd team van Gentse brandweer heeft een wel erg opvallende manier van training: “Pingpongen helpt om aan ons pak te wennen”
    Gent

    Gespeciali­seerd team van Gentse brandweer heeft een wel erg opvallende manier van training: “Pingpongen helpt om aan ons pak te wennen”

    Het gespecialiseerd team Industrie & Gevaarlijke Stoffen (IGS) van Brandweerzone Centrum heeft van alle teams waarschijnlijk de meest opvallende trainingsmethoden. Maar hoe gek ze ook mogen klinken, het voetballen, pingpongen en bowlen heeft wel degelijk een functie. Het zorgt er namelijk voor dat de leden aan hun pak kunnen wennen. “Je bent volledig afgesloten van de buitenwereld. Velen krijgen dan ook een claustrofobisch gevoel”, zegt brandweerkapitein Koen Desmet.