Jara en Levi kregen de kans om met de koning te spreken over mentale problemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jara en Levi kregen de kans om met de koning te spreken over mentale problemen. © Telefacts NU

Gentse Levi (22) spreekt met koning Filip over mentale problemen: “Ik heb hem onder andere gevraagd of mentale gezondheid in zijn eigen gezin bespreekbaar is”

Gent - LierVrijdag is het opnieuw Rode Neuzen Dag, de dag dat volledig in het teken staat van jongeren hun fysieke en mentale gezondheid. De focus dit jaar ligt op muziek, dus maakte Telefacts NU een special over hoe muziek echt helpt om mentale problemen tegen te gaan. De special wordt vanavond uitgezonden, en toont twee jongeren die deelnemen aan het wetenschappelijk onderzoek: Jara (20) uit Lier en Levi (22) uit Gent. Tussen de proeven door kreeg het duo ook de kans om te spreken met koning Filip over mentale problemen.

 1. Jaime (26) opent nieuwe winkel in Gent waar je elektrische skateboards, steps, scooters en fietsen kan kopen
  Gent

  Jaime (26) opent nieuwe winkel in Gent waar je elektri­sche skate­boards, steps, scooters en fietsen kan kopen

  Waar vroeger de saladebar Romain Roquette zat, kan je nu elektrische skateboards, steps, scooters en fietsen kopen. Zaakvoerder Jaime Vanstaen (26) gelooft dat die een ideale oplossing vormen voor heel wat Gentenaars of bezoekers. “Gent weert de auto zoveel mogelijk. Voor korte verplaatsingen is zo ’n step ideaal. Maar ook voor mensen die aan de rand parkeren en zo de stad willen binnenkomen.”
 2. Eerste medewerkers UZ Gent krijgen maandag hun prik: “We wachten niet langer, we willen onze medewerkers in de frontlijn beschermen”
  Gent

  Eerste medewer­kers UZ Gent krijgen maandag hun prik: “We wachten niet langer, we willen onze medewer­kers in de frontlijn beschermen”

  Wat eigenlijk voor zaterdagochtend gepland stond, zal nu op maandagochtend plaatsvinden: de eerste verpleegkundigen en artsen van het UZ Gent zullen hun COVID-19-vaccin toegediend krijgen. Nochtans is er nog geen groen licht van het Agentschap Zorg en Gezondheid. “Maar er ligt een grote hoeveelheid vaccins in onze diepvries te wachten. We hebben geen tijd te verliezen.”
 3. Haaientanden na twee dagen terug overschilderd in Oostakker, tweede zebrapad in aantocht
  Oostakker

  Haaientan­den na twee dagen terug overschil­derd in Oostakker, tweede zebrapad in aantocht

  Na 7 jaar vragen kreeg de Groenstraat in Oostakker maandagochtend eindelijk het langverwachte zebrapad, nadat enkele dagen voordien een 10-jarige jongen werd aangereden door een bestelwagen. Bij die werken werden in de Smalle Heerweg ook haaientanden geschilderd. Hierdoor liep het verkeer in het honderd, want volgens de verkeersborden was er wél voorrang van rechts. Opnieuw schilderen dus.
 1. Volop sneeuwpret in Zeeland
  Play

  Volop sneeuwpret in Zeeland

 2. 'Zeeuwse Zuster' Cathelijne schrijft over haar werk
  Play

  'Zeeuwse Zuster' Cathelijne schrijft over haar werk