Kat en hond aan het eten
Volledig scherm
PREMIUM
Kat en hond aan het eten © Shutterstock

Gentse kliniek voor dieren met obesitas is razend succes: “Een hondendieet verschilt niet zo veel met een mensendieet”

GENTDe honden- en kattenobesitaskliniek van UGent-professor Myriam Hesta en haar team blaast één kaarsje uit. Een jaar waarin zowat 40 baasjes hun weg vonden naar de weegschaal én een dieet. Een jaar waarin 40 honden samen ruim 80 kilo verloren. 

  1. Is het de schuld van woonzorgcentrum Domino dat Anna Berteyn werd neergestoken door medebewoner? “Mocht ze dat ‘belletje’ nog gehad hebben, had ze het misschien overleefd”
    PREMIUM
    Gent

    Is het de schuld van woonzorg­cen­trum Domino dat Anna Berteyn werd neergesto­ken door medebewo­ner? “Mocht ze dat ‘belletje’ nog gehad hebben, had ze het misschien overleefd”

    In de correctionele rechtbank moest het Gentse woonzorgcentrum Domino zich vandaag verantwoorden voor de onopzettelijke doodslag van Anna Berteyn (99) op 12 juli 2020. De bejaarde vrouw werd ‘s morgens dodelijk gewond in haar bed aangetroffen. Ze had meerdere steekwonden in het aangezicht en een verbrijzelde schedel. De dader bleek een medebewoner te zijn die lijdt aan het korsakovsyndroom. Volgens het Openbaar Ministerie en de nabestaanden van Anna heeft het woonzorgcentrum echter enkel cruciale fouten gemaakt om dit te voorkomen. “Moeten dergelijke psychiatrische patiënten in een rusthuis verblijven?”