Volledig scherm
Uitbater Toon Porrez © Toon Porrez

Gentse horecabaas slachtoffer van zinloos geweld: “Zonder aanleiding kreeg ik een kopstoot”

Toon Porrez, uitbater van de A-Pluss in de Belfortstraat en organisator van ‘Roze Donderdag’ op de komende Gentse Feesten, is zaterdag slachtoffer geworden van zinloos geweld. Hij kreeg
zonder enige aanleiding een kopstoot te verwerken. “Ik voelde me altijd veilig in deze stad. Ik begrijp het niet”, zegt hij.

Toon was rond 00.15 uur onderweg naar café Plansjee om nog platen te gaan draaien toen het foutliep. “Ik had juist mijn zaak A-Pluss gesloten, ik liep met drie vrienden op straat en was nog geen vijftig meter verder toen ik werd aangevallen. Een man haalde ons in, keek naar mij en gaf me een kopstoot. Ik viel door de klap onmiddellijk tegen de grond. Gelukkig waren mijn vrienden erbij, voor hetzelfde geld kon hij mij nog beginnen schoppen zijn.”

Volledig scherm
Uitbater Toon Porrez © Toon Porrez

Wat Toon opviel was de manier hoe de dader met het geweld omging. “Hij stapte op zijn dooie gemak verder, alsof er niks gebeurd was. Ik was in shock en stond op mijn benen te trillen. Zoiets heeft een zware impact op een persoon.” Over de dader kan Toon weinig kwijt, “Ik herinner me enkel dat het een Zuiders type was, netjes gekleed en zwart haar.”

Porrez liep een blauw oog op en een gebroken tand. “Je ziet er misschien weinig van, het doet pijn. Of dit gaybashing was? Het is hoe dan ook zinloos geweld. Het kan zijn dat hij mij zien komen heeft uit de A-Pluss.”

Volledig scherm
Toon Porrez. © Gianni Barbieux
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Industrieel gebouw in stationsbuurt wordt wooncomplex

    Industri­eel gebouw in stations­buurt wordt wooncom­plex

    Op de hoek van de Meersstraat en de Raketstraat (tegenover het Sint-Pietersinstituut) krijgt een oud industrieel pand de komende jaren een make-over. Projectontwikkelaars Fenixco en Noan Real Estate zullen er de vroegere fabriek van de firma Metagra verbouwen tot een wooncomplex ‘Ghandon’. Het binnengebied van dat gebouw zal gesloopt worden, maar de beschermde gedeelten, waaronder de gevel ontworpen door de bekende architect André Claessens, blijven zeker overeind.