Illustratiebeeld - De Gentse politie heeft afgelopen weekend 58 handels- en horecazaken gecontroleerd. Hierbij werd vooral nagegaan of de zaken aan alle regelgevingen en verplichtingen voldoen
Volledig scherm
Illustratiebeeld - De Gentse politie heeft afgelopen weekend 58 handels- en horecazaken gecontroleerd. Hierbij werd vooral nagegaan of de zaken aan alle regelgevingen en verplichtingen voldoen © Wannes Nimmegeers

Gentse horeca en winkels onderworpen aan controle: slechts in 10 zaken geen inbreuken vastgesteld

GentDe Gentse politie heeft afgelopen weekend 58 handels- en horecazaken gecontroleerd. Hierbij werd vooral nagegaan of de zaken aan alle regelgevingen en verplichtingen voldoen. Slechts 10 zaken slaagden met glans. Het ging onder meer om nachtwinkels, shishabars en kapperszaken. 

 1. Rebelse Gentenaars uit cultuursector tonen hun tanden: “Als er enkel maatregelen komen voor onze sector, blijven we gewoon open.”
  Gent

  Rebelse Gentenaars uit cultuursec­tor tonen hun tanden: “Als er enkel maatrege­len komen voor onze sector, blijven we gewoon open.”

  De Gentse cultuur- en evenementensector is het beu. Morgen komt er een nieuw overlegcomité, maar het Gents Kunstenoverleg is meer dan duidelijk. “Als er enkel maatregelen komen voor onze sector, blijven we gewoon open.” De open brief die ze daarover schreven werd intussen getekend door tal van artiesten, maar ook door heel wat culturele instellingen. Het protest deint intussen uit tot Limburg en tot aan de kust.
 2. 
“Zielig en mensonterend”: studentendoop in Overpoort schoffeert passanten én bevoegde schepen
  PREMIUM
  GENT

  “Zielig en mensonte­rend”: studenten­doop in Overpoort schoffeert passanten én bevoegde schepen

  Studentes op de knieën, de handen op de rug en voor hen een plas braaksel: de foto die een Gentse eerder deze week in de Overpoort maakte, plaatst opnieuw vraagtekens bij de activiteiten van sommige studentenverenigingen. “Ik wou gewoon niet dat mijn zoontje dit wansmakelijke tafereel zag.” De Dienst Studentenaangelegenheden is not amused, maar kan weinig doen, klinkt het.