Gevangenisdokter Frank Brusseel samen met zijn vrouw Lut Van Biervliet. Samen genoten ze met volle teugen van het leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Gevangenisdokter Frank Brusseel samen met zijn vrouw Lut Van Biervliet. Samen genoten ze met volle teugen van het leven. © RV

Gentse gevangenisdokter plots overleden: “Sommige gedetineerden kenden Frank al 20 jaar”

Frank Brusseel, hoofdgeneesheer in de Nieuwe Wandeling, is afgelopen weekend plots overleden aan een acuut hartfalen in zijn woning in Drongen. De gevangenisdokter ontfermde zich al 26 jaar over de Gentse gedetineerden, maar had daarnaast een bloeiende praktijk als huisarts in Einde Were. “Spontaan kwamen zijn patiënten bloemen aan de deur hangen.”

  1. “Nee, je mag niet in het park chillen of gaan voetballen met je vrienden.” Opiniestuk van een politieagent uit Gent

    “Nee, je mag niet in het park chillen of gaan voetballen met je vrienden.” Opiniestuk van een politie­agent uit Gent

    Oh wat zijn wij als Belgen, Vlamingen en Gentenaars toch zo gezegend met onze creativiteit, rebelsheid, relativeringsvermogen en improvisatietalent. Die sterktes komen van pas in crisissen. Wij Belgen zijn betere crisismanagers omdat we beter kunnen improviseren. Maar het keert zich ook tegen ons. Onze rebelsheid zorgt ervoor dat sommige mensen er steeds de kantjes proberen aflopen. Redenen zoeken en vinden waarom zij in hun specifieke situatie dit of dat wel zouden mogen.