Een gevangene stak dinsdag zijn cel in brand
Volledig scherm
Een gevangene stak dinsdag zijn cel in brand © DVEG

Gentse gevangene steekt kledij in brand in eigen cel: “Intussen overgebracht naar een beveiligde cel”

GentIn de Gentse gevangenis woedde dinsdagnamiddag kortstondig een brand. Een gevangene had brand gesticht in zijn cel, maar het personeel reageerde alert en kon het vuur al snel doven. Er diende niemand geëvacueerd te worden en er raakte ook niemand gewond.

 1. Organisator reageert na njet van Lochristi voor Arena Open Air: “Focussen op editie van volgend jaar in Ghelamco Arena”

  Organisa­tor reageert na njet van Lochristi voor Arena Open Air: “Focussen op editie van volgend jaar in Ghelamco Arena”

  Twee keer op rij zag evenementenorganisator Color Club zich een vergunning door de neus geboord voor de organisatie van zijn Arena-festival. Na Gent, nam ook Lochristi de beslissing om het festival niet toe te laten. “We blijven niet bij de pakken zitten en focussen ons nu volledig op de editie van volgend jaar in de Ghelamco Arena”, reageert Michiel Vanderheyden van Color Club.
  Gent
 2. Kenny (21) is op weg naar een feestje, even later vecht hij voor zijn leven: “Terwijl hij hulpeloos op de grond lag, staken ze hem drie keer”
  PREMIUM

  Kenny (21) is op weg naar een feestje, even later vecht hij voor zijn leven: “Terwijl hij hulpeloos op de grond lag, staken ze hem drie keer”

  Het moest een gezellig feestje in Ledeberg worden, helaas draaide dat voor Kenny (21) helemaal anders uit. De Aalstenaar werd voor de deur opgewacht door vijf gewapende mannen die hem zwaar te grazen namen. Een vete tussen twee bendes, mogelijk te situeren binnen het ‘drillrap milieu’, zou aan de basis van de steekpartij liggen. Kenny maakte er echter geen deel van uit. “Het is enkel dankzij een operatie van zes uur dat ik nog leef”, getuigde hij emotioneel voor de rechter, die vandaag over het lot van de daders beslist.
  Gent