Zo maak je een mondmasker van een sok.
Volledig scherm
Zo maak je een mondmasker van een sok. © Safia Aggoune

Gentse gaat wereld rond met filmpje waarin ze een mondmasker maakt uit een kous

Safia Aggoune (47) postte een tweetal weken geleden een filmpje op het sociale mediakanaal TikTok, waarin ze toont hoe je van een simpele kous een mondmasker maakt. De video werd toen reeds druk bekeken, maar ging intussen viraal. Haar korte instructievideo verscheen onder andere in de Britse, Russische en Kroatische media.

Om een mondmasker te maken heeft Safia enkel een sok en een schaar nodig. Er komen absoluut geen naald en draad aan te pas. Met enkele knippen toont de Gentse in minder dan een minuut hoe je de klus klaart. “Ik heb geen naaimachine thuis, maar wou toch zelf een mondmasker maken”, zegt ze. “Onlangs zag ik een filmpje uit China waarin een kous verknipt werd tot mondmasker. Die video was van povere kwaliteit en voorzag geen uitleg, daarom besloot ik een duidelijkere versie te maken op TikTok. Ik had absoluut niet verwacht dat het viraal zou gaan.”

Het filmpje werd intussen 237.000 keer bekeken en meer dan 10.500 keer geliket. Het werd zelfs besproken in de buitenlandse pers waaronder de Britse, Russische en Kroatische.

 1. Schriftelijke examens Arteveldehogeschool in ICC en campus Watersportbaan

  Schrifte­lij­ke examens Artevelde­ho­ge­school in ICC en campus Watersport­baan

  Het Gentse congrescentrum ICC Ghent in het Citadelpark en de gloednieuwe sportcampus aan de Watersportbaan doen dienst als lokaal voor schriftelijke examens van Arteveldehogeschool. Dit is echter de minderheid: het leeuwendeel gebeurt digitaal en mondeling. “Ook voor een examen moeten docent en student in dialoog kunnen gaan, zeker in coronatijden”, aldus Imran Uddin, woordvoerder van Arteveldehogeschool.
 2. Carl Devos over de afwezigheid van Hafsa El-Bazioui op gemeenteraad: “Enige verkozen ‘gekleurde’ stem uit Brugse Poort die zou moeten zwijgen, zou extreem pijnlijk zijn”
  PREMIUM

  Carl Devos over de afwezig­heid van Hafsa El-Bazioui op gemeente­raad: “Enige verkozen ‘gekleurde’ stem uit Brugse Poort die zou moeten zwijgen, zou extreem pijnlijk zijn”

  Het ‘debat’ over de Brugse Poort maandagavond op de gemeenteraad was al op voorhand een verloren zaak, enkel en alleen door de afwezigheid van Groen-raadslid Hafsa El-Bazioui. Zij woont in de Brugse Poort en sprak zich op haar Facebookpagina uit tegen de maatregelen die de stad heeft genomen voor haar wijk. Waarom ze maandaag afwezig was, is niet duidelijk. “Maar als zelfs de verkozen vertegenwoordiging uit die wijk de mond zou worden gesnoerd, hoe gehoord kunnen de mensen op straat zich dan nog voelen”, vraagt politicoloog Carl Devos zich af.