Volledig scherm
Een beeld uit een van de vorige edities van Flowertime © RV / Wim Vanmaele

Gentse Floraliën bebloemen stadhuis van Brussel

Vanaf woensdag 15 augustus zal het Brusselse stadhuis baden in een weelde van bloemen. Dat bebloemen van het stadhuis gebeurt tweejaarlijks, onder de naam Flowertime. En wie anders dan de Gentse Floraliën kan daarvoor zorgen…

In Brussel wordt afwisselend een jaar een bloementapijt op de grote markt gelegd, en een jaar een bloemenexpo in het Stadhuis gehouden. “Het is nu al de vierde keer dat wij van de Gentse Floraliën meewerken aan Flowertimen”, zegt Pieter Toebaert. “De organisatie, de praktische kant en de marketing ligt in handen van Flowertime, maar voor de artistieke invulling zorgen wij, van de Gentse Floraliën.”

Niemand heeft dan ook zoveel expertise in het organiseren van bloemenexpo’s. De Gentse Floraliën lokken altijd een massa bezoekers, maar ook de Brusselse tentoonstelling is niet van de poes. “De volledige eerste verdieping van het Stadhuis wordt bebloemd”, zegt Toebaert. “Dat gaat om 14 zalen. Ik werk daarvoor samen met 60 floristen van over de hele wereld. En natuurlijk is het een hele eer om dat te mogen doen. Het is reclame voor alle floristen en deelnemers, en het doet de naam Floraliën eer aan.”

Alle info en tickets op de website www.flowertime.brussels/nl

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wagen belandt op dak op R4: 1 lichtgewonde

    Wagen belandt op dak op R4: 1 lichtgewon­de

    Op de R4 richting Zelzate is zondagavond rond 19.15 uur ter hoogte van Oostakker een ongeval gebeurd. Een bestuurder verloor de controle over het stuur en belandde tegen de middenberm. Door de klap vloog de wagen op zijn dak. De wagen was klaar voor de schroothoop. Bij het ongeval raakte de bestuurder lichtgewond, hij werd ter verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Er waren twee rijstroken afgesloten voor het verkeer, rond 20 uur was de rijbaan terug vrij.
  2. Twee nieuwe Gentse vrederechters in ‘De Rechtbank’

    Twee nieuwe Gentse vrederech­ters in ‘De Rechtbank’

    In het komend seizoen van ‘De Rechtbank’ op Vier zullen twee nieuwe Gentse vrederechters gevolgd worden: Dieter Vanoutrive en Koenraad De Greve gaven toestemming om in hun rechtszaal te filmen. Vanoutrive is plaatsvervangend vrederechter en wordt door de programmamaker beschreven als ‘een opvallende verschijning met zijn eeuwig strikje’. “Hij maakt er een erezaak van om zo vaak mogelijk tot een verzoening te komen”, klinkt het.