De Gentse politie heeft er een tweede editie van de Week van de Preventie opzitten
Volledig scherm
De Gentse politie heeft er een tweede editie van de Week van de Preventie opzitten © Wannes Nimmegeers

Gentse flikken blikken tevreden terug op Week van de Preventie: “Vooral sensibiliserende acties”

GentDe Gentse politie heeft er een tweede editie van de Week van de Preventie opzitten. Van 20 tot en met 26 september zette ze haar dagelijkse preventieacties nog eens extra in de verf. Gedurende de hele week werden er voornamelijk sensibiliserende acties ondernomen.

 1. Geneeskundestudente Marie brengt gezond kookboek uit na eetstoornis: “Constant lopen stressen over eten, dat is ook niet gezond”
  Gent

  Geneeskun­de­stu­den­te Marie brengt gezond kookboek uit na eetstoor­nis: “Constant lopen stressen over eten, dat is ook niet gezond”

  Geneeskundestudent Marie Van de Velde (22) heeft altijd al een passie gehad voor gezonde voeding. Op jonge leeftijd kwam ze echter in de dieetwereld terecht, waardoor ze een eetstoornis ontwikkelde. Ze begon zich in te lezen in de wetenschap achter voeding, en kreeg weer een gezonde relatie met eten. Uit haar zoektocht vloeide ook een eigen kookboek.
 2. Bij Design Museum Gent moeten zelfs de meubelen in quarantaine: deel collectie krijgt diepvrieskuur door houtkeverplaag
  PREMIUM
  Gent

  Bij Design Museum Gent moeten zelfs de meubelen in quarantai­ne: deel collectie krijgt diepvries­kuur door houtkever­plaag

  Binnen enkele maanden start de grootschalige verbouwing van het Design Museum Gent, maar daarvoor moet het gebouw volledig leeg zijn. De collectie wordt verplaatst richting een tijdelijk depot, al komen sommige spullen eerst onder de tribunes van de Ghelamco Arena terecht. “Het is een van de manieren om de kevers te bestrijden”, zegt woordvoerder Bie Luyssaert.
 1. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’
 2. Dief die portefeuille probeerde te stelen van Gentse undercoveragent krijgt 10 maanden cel
  Gent

  Dief die portefeuil­le probeerde te stelen van Gentse undercover­agent krijgt 10 maanden cel

  Een niet al te snuggere dief heeft zich op een wel erg belachelijke manier laten strikken door de politie. Die hield hem stiekem in de gaten toen hij in de buurt van het Sint-Pietersstation aan de klinken van enkele geparkeerde wagens aan het trekken was. Vervolgens probeerde hij ook de portefeuille van een man te stelen die in de inkomhal van een appartementsgebouw stond. Alleen bleek die man een agent te zijn. De man is nu veroordeeld tot een celstraf van 10 maanden.