Sander Vandenberghe, oprichter van Cargo Velo.
Volledig scherm
Sander Vandenberghe, oprichter van Cargo Velo. © An Van Gijsegem

Gentse fietskoerierdienst bestaat 10 jaar: “Bij de opstart ben ik van deur tot deur gegaan”

GentCargo Velo, de grootste fietskoerierdienst van Vlaanderen, blaast tien kaarsjes uit dit jaar. Afgelopen weekend vierde het team – dat het afgelopen decennium uitgroeide van één naar meer dan 25 mensen – groot feest met al hun vrienden en sympathisanten. “Tien jaar geleden verklaarden ze ons gek”, klinkt het bij de stichter.

 1. Handen tekort in zorgsector, maar hier staan kandidaten in de rij om aan de slag te gaan: “De bewoner eerst”
  PREMIUM
  GENT

  Handen tekort in zorgsector, maar hier staan kandidaten in de rij om aan de slag te gaan: “De bewoner eerst”

  Personeelstekort in de zorg: de krant kan er elke dag vol mee staan. Maar in woonzorgcentrum Zuiderlicht in Mariakerke is er een wachtlijst om te mogen beginnen. De directie kreeg er, net zoals in de andere wzc’s van stad Gent, een vrijgeleide om in te zetten op kwaliteit voor de bewoners. “Mensen moeten hier kunnen leven. Thuis kruip je toch ook niet om half zeven in je bed?”
 2. REPORTAGE. Op bezoek in de Queer Gym: “In een andere fitness zou ik mij zo bekeken voelen”
  PREMIUM
  Gent

  REPORTAGE. Op bezoek in de Queer Gym: “In een andere fitness zou ik mij zo bekeken voelen”

  Machogedrag en rivaliteit zijn voor velen een drempels om naar een fitnesscenter te gaan, zeker in de LGBTQ-gemeenschap. Daarom richtte Boris Orlando (39) 2,5 jaar geleden de Queer Gym op in Gent. Een veilige plek voor homo’s, lesbiennes en andere queers om te trainen, maar ook hetero’s vinden vlot hun weg naar hier. Waarom? Dat leerden we tijdens een spetterende ‘80s aerobics’-les.
 3. IN BEELD. In de turnzaal, op de schoolbanken of tijdens het werk: zo keek Vlaanderen nagelbijtend (maar tevergeefs) uit naar dat eerste doelpunt tegen Kroatië
  Vlaanderen

  IN BEELD. In de turnzaal, op de schoolban­ken of tijdens het werk: zo keek Vlaanderen nagelbij­tend (maar tevergeefs) uit naar dat eerste doelpunt tegen Kroatië

  Tous ensemble: thuis, op het werk of... in de klas. De Rode Duivels knokten donderdag voor een plek in de achtste finales op het WK voetbal en dat zullen de supporters geweten hebben. Van Duivelse dansjes tot een oefenmatch met Sint en Piet: ook nu kleurde Vlaanderen rood om het Kroatische gevaar te bezweren. “Wij laten ons elftal niet in de steek, wat er ook gebeurt.”