Brenda met Jacky, toen nog een pup.
Volledig scherm
PREMIUM
Brenda met Jacky, toen nog een pup. © Mozkito

Gentse dierenrechtenactiviste die proces won tegen FAVV, steunt baasje van katje Lee, Selena Ali: “Ze wilden ook mijn hond Jacky laten inslapen”

De soap rond de Peruviaanse straatkat Lee komt de Gentbrugse Brenda Nerinckx (53) wel heel bekend voor. Het FAVV wil de kat euthanaseren uit vrees voor hondsdolheid. Dat is exact wat de Gentse dierenactiviste vijf jaar geleden meemaakte met haar hond Jacky. Het FAVV sleepte Brenda voor de rechter, maar de strijdlustige dame won de zaak. “Hopelijk kan deze uitspraak Selena helpen.”

 1. Schriftelijke examens Arteveldehogeschool in ICC en campus Watersportbaan

  Schrifte­lij­ke examens Artevelde­ho­ge­school in ICC en campus Watersport­baan

  Het Gentse congrescentrum ICC Ghent in het Citadelpark en de gloednieuwe sportcampus aan de Watersportbaan doen dienst als lokaal voor schriftelijke examens van Arteveldehogeschool. Dit is echter de minderheid: het leeuwendeel gebeurt digitaal en mondeling. “Ook voor een examen moeten docent en student in dialoog kunnen gaan, zeker in coronatijden”, aldus Imran Uddin, woordvoerder van Arteveldehogeschool.
 2. Carl Devos over de afwezigheid van Hafsa El-Bazioui op gemeenteraad: “Enige verkozen ‘gekleurde’ stem uit Brugse Poort die zou moeten zwijgen, zou extreem pijnlijk zijn”
  PREMIUM

  Carl Devos over de afwezig­heid van Hafsa El-Bazioui op gemeente­raad: “Enige verkozen ‘gekleurde’ stem uit Brugse Poort die zou moeten zwijgen, zou extreem pijnlijk zijn”

  Het ‘debat’ over de Brugse Poort maandagavond op de gemeenteraad was al op voorhand een verloren zaak, enkel en alleen door de afwezigheid van Groen-raadslid Hafsa El-Bazioui. Zij woont in de Brugse Poort en sprak zich op haar Facebookpagina uit tegen de maatregelen die de stad heeft genomen voor haar wijk. Waarom ze maandaag afwezig was, is niet duidelijk. “Maar als zelfs de verkozen vertegenwoordiging uit die wijk de mond zou worden gesnoerd, hoe gehoord kunnen de mensen op straat zich dan nog voelen”, vraagt politicoloog Carl Devos zich af.